עוגיות שוקולד פורימיותקחו עוגיות שוקולד פשוטות, והלבישו אותן בצבעים שמחים לפורים. מה קיבלתם? עוד כוכב למשלוחי המנות הקרבים ובאים
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 09/03/14 08:10
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
אנחנו עדיין במשלוחי המנות. יש כל כך הרבה סוגים להכין: את אלה בשביל החברות, שיהיו מוקפדים ויפים ואנינים, את אלה בשביל הגננות, שיהיו מושקעים וחגיגיים, את אלה למשפחה, שיהיו בעיקר גדולים ועשירים, ואת אלה שהילדים מכינים ומחלקים - ואלה צריכים להיות צבעוניים ושמחים, כאלה שהילדים יהיו גאים לחלק וישמחו להכין. בשבועות הקודמים הכנו עוגיות קונפטי ובייגלה בשוקולד, והיום נכין עוגיות בציפוי צבעוני ושמח. וכן, הן אפילו טעימות.
המצרכים (40 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבלים את החמאה, הסוכר והמלח במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת. 2 מוסיפים את הווניל, הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הקקאו וממשיכים לערבב עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת מתאחדת, לא יותר. 3 מגלגלים את הבצק לנחש בעובי 4-5 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכ-15 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות. 4 מוציאים את הבצק מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. 5 כשהעוגיות קרות, ממיסים שוקולד במיקרו עד שהוא הופך לנוזלי (כדאי לעשות את זה בפולסים קצרים ולערבב בכל פעם, כדי שהשוקולד לא יישרף). 6 לוקחים עוגייה, טובלים חצי ממנה בשוקולד המומס ומפזרים מזרה צבעוני. מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מצטנן ומתקשה בחזרה. שלב הטבילה. הילדים ימותו על זה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
* בקרו בבלוג של שרית - MISSPETEL
|