חביתה מושלמת לילדיםרוצים להפוך את ארוחת הערב השגרתית לחגיגה צבעונית ושמחה? טגנו את הביצה בתוך טבעת של פלפל, וקשטו בכמה חתיכות של זיתים. אתם חייבים, פשוט חייבים לנסות את זה בבית
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
לא מזמן, גמדות הבית דפדפו במגזין ישן שמסתובב אצלנו בסלון. הן מצאו כתבה שלי מלפני כמה שנים טובות ובה מתכון לפונדו חלמון בתוך פלפל קלוי. בעיקרון מדובר בחלמון בתוך רוטב שמנת וגבינות, אפוי בתוך חצי פלפל אדום. זה בהחלט טעים כמו שזה נשמע, אבל לא בדיוק כמות הכולסטרול והשומן שמתאימה לארוחת ערב של שלוש ילדות קטנות. אז החלטנו לנסות וריאציה אחרת על המתכון, כזו שתתאים לצרכים שלהן (טעים, משביע ומגניב) ולצרכים שלי (מזין, בריא וזריז). חביתה, זיתים, פלפל אדום, מה צריך יותר? לידם פרוסה של לחם שחור עם גבינה לבנה והנה ארוחת ערב קלאסית, הכי טעימה, אבל משודרגת למראה חגיגי ומושקע. אפשר באותה צורה להכין גם ביצת עין. זה יוצא מקסים. גמדת הבית, שאוהבת בצל, מגוונת לעתים עם טבעת של בצל גדול במקום הפלפל: פשוט חותכים פרוסה עבה מבצל גדול, מפרידים את הטבעות ומשתמשים בחיצונית.
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 חותכים את הפלפל לפרוסות בעובי של מעט יותר מחצי ס"מ. 2 טורפים היטב את הביצים והמלח בקערה קטנה. 3 מחממים מעט שמן זית במחבת ומניחים שתי פרוסות פלפל. יוצקים לאט ביצה לכל אחת מהפרוסות. כדאי להצמיד לכמה שניות את הפלפל אל המחבת כדי שהביצה לא תזלוג החוצה. מקשטים בחצאי זיתים. רק תיזהרו שהביצה לא תברח מלמטה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל4 מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. מטגנים עד שהביצה יציבה. אם רוצים, אפשר להפוך לכמה שניות כדי להזהיב מעט גם את הצד העליון. חוזרים על התהליך עם שתי פרוסות פלפל נוספות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. עוד מתכונים שווים לילדים: |