מאפה גבינה ומנגולדמחפשים משהו קטן ליד הסלט בארוחת הערב? תחליפו את פרוסת הלחם במאפה קטן ומלוח עם גבינת עזים מלוחה ועלי מנגולד ירוקים, שמכינים בצ'יק צ'ק
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 28/09/14 13:27
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
אז הבכור עלה לכיתה א'. בשבועיים הראשונים הוא היה בשוק. כולנו היינו בשוק. כל הכיתה הייתה בשוק וכך גם כל ההורים. אחרי שבועיים התחלנו לעכל קצת ואז נקבע אחה"צ של גיבוש כיתתי בצורת קבלת שבת בחוף הים וכל אחד התבקש להביא כיבוד. קצת התלבטנו מה להכין ושלא בהרגלנו הלכנו דווקא על מאפים ולא על משהו מתוק.
המצרכים (15 מנות):
אופן ההכנה:1 קוצצים בצל. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים. 2 קוצצים את החלק הירוק של עלי המנגולד, מוסיפים למחבת, מוסיפים מלח ופלפל, ומבשלים עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם. 3 בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. 4 מפוררים בקערה את הגבינה, מוסיפים את המנגולד והבצל מהמחבת, מוסיפים ביצה, מתבלים ומערבבים. 5 חותכים את הבצק לריבועים בגודל 6x6 ס"מ (לגודל מיני מאפינס, לגודל מאפינס יש לחתוך ריבועים גדולים יותר). מרפדים את התבניות בבצק, שופכים פנימה כפית מהמלית וסוגרים את 4 הקצוות של הבצק לצורת מעטפה. מברישים מלמעלה בחלמון ואופים כ-20 דקות עד שמשחים. עוד מעט נהפוך למאפה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל* המתכון מספיק ל-30 מיני מאפינס או 15 מאפינס בגודל רגיל בקרו בבלוג של שרית - Misspetel >> בשבוע שעבר הכנו פודינג לחם, בננות ושקדים>> בסיר אחד: נזיד עדשים עם קציצות |