אגסים צלויים שילדים אוהביםבלי יין, בלי בלגן - פשוט אגסים טעימים בתנור, עם שדרוג של אגוזים, דבש וקינמון. קינוח מהיר שאפשר לאכול בכיף, ובלי רגשות אשמה
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 05/07/15 11:12
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
קינמון בא אצלי בתקופות. תקופות אוהבת, תקופה לא אוהבת. כבר כמה שנים שאני בתקופה של לא אוהבת. לא זוכרת מתי בדיוק היא התחילה, אבל לא בא לי על שום דבר שיש בו קינמון. הגדול שלי, לעומת זאת, גילה את הקינמון והתאהב. ארגנתי לו מלחיית קינמון, שיוכל לפזר על דייסת הבוקר, התחלנו להכין סינרולים ועוגיות קינמון, אפילו עוגת קינמון הכנו. הוא יכול להיכנס פתאום למטבח, לטבול את האצבע בקופסת הקינמון, להניח על הלשון וללכת.
אני תוהה אם יום אחד, כמוני, זה יעבור לו. בינתיים הוא החליט להרעיף ממלחיית הקינמון שלו גם על קינוח האגסים שהכנו. מה נותר לי לומר - עם הצלחה לא מתווכחים.
המצרכים (6 מנות):
לזרייה:
אופן ההכנה:1 חוצים את האגסים ומרוקנים בכפית את הגרעינים. 2 שוברים את האגוזים לחתיכות קטנות (מכניסים לשקית ודופקים עם מערוך). מערבבים עם הסוכר, השקדים והחמוציות. 3 ממלאים את השקעים בתערובת האגוזים. 4 מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים על האגסים החצויים. 5 מזלפים דבש ושולחים לתנור לכ-15 דקות על 180 מעלות, עד שהאגסים מתרככים. לבלוג של שרית - מיס פטל |