טארט טאטן עגבניות שריהנה לכם מנה של מבוגרים שילדים פשוט עפים עליה. וההכנה? כל כך פשוטה שזה לא נעים: קצת תימין, קצת עגבניות, בצק שקונים בסופר - וזהו
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 20/07/14 06:44
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
עגבניות שרי הן קונצנזוס אצלנו בבית. בכל פעם שאני עוברת ליד שוק האיכרים אני מצטיידת בעגבניות קטנטנות בכל מיני צבעים, וכשאנחנו יוצאים מהבית אני ממלאה לכל ילד שקית עם עגבניות צבעוניות. הם אוכלים את זה בדרכים כאילו זה היה ביסלי, וכולם מרוצים. לפני כשנה היינו בסיור בחממת עגבניות בדרום, ובתוך חממה אחת טעמנו 14 סוגים של עגבניות שרי. זו הייתה חוויה מהנה שללא ספק נחזור עליה כשרק יהיה אפשר. המצרכים (24 מנות):ל-25 יחידות קטנות, או 2 גדולות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מורחים את השקעים של שתי תבניות מאפינס (24 שקעים בסך הכל) בחמאה ומפזרים מעט מעט סוכר. מפזרים בכל שקע כמה עלי תימין. לא רק שילדים נהנים להכין את זה - הם גם נהנים לאכול את זה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל3 חוצים את העגבניות, ומסדרים בצפיפות בתוך השקעים כשהצד החתוך פונה למעלה. מתבלים במלח ופלפל. 4 פורסים את בצק העלים וקורצים ממנו עיגולים בגודל השקעים. 5 מניחים עיגול בצק בכל שקע, מעל העגבניות. 6 אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב. ממתינים שיצטנן, הופכים ומשחררים את המאפים. בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל |