שניצלונים אפוייםילדים אוהבים שניצלונים, זאת עובדה. הורים קצת פחות אוהבים, כי מדובר בהרבה עבודה, ובהרבה שמן. אז הנה שניצלונים שמכינים בקלות, אופים בתנור ויוצאים פגז. אין בעד מה
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
לכל אחת מגמדות הבית היו (ויש) תקופות שבהן הן לא אוכלות דברים מסוימים. או אוכלות רק דברים מסוימים. או אוכלות רק דברים שלא נגעו בדברים מסוימים. או... טוב, הבנתם את העיקרון. רק דבר אחד, בכל מצב ובכל מצב רוח, נשאר יציב וקבוע בתוך רכבת ההרים של האוכל בבית שלנו: שניצלונים. לא שניצלים, כי גם להם יש תקופות, אלא שניצלונים. משום מה כשהם קטנים יותר הם נחשבים אוכל אחר וגמדות הבית לעולם, אבל לעולם, לא יסרבו לשניצלונים. כשהן היו קטנות יותר יכולתי לחתוך שניצלים לרצועות ולהודיע שאלה שניצלונים, אבל הגמדות לא פראייריות ומהר מאוד הן הודיעו לי שאני נחמדה, אבל לא.
הבעיה היא כפולה: אני שונאת לטגן ושונאת את ההתעסקות שבהכנת שניצלונים. קמח, ביצה, פירורים, קמח, ביצה, פירורים... כמו שניצלים רק פי 6. לא בשבילי. אז המצאנו אצבעות עם ציפוי שפותר את שתי הבעיות! האצבעות עברו את המבחן בהצלחה והן נחשבות שניצלונים לכל דבר. אפשר לגוון את טעמי הציפוי עם תוספות כמו כף חרדל או קטשופ, עשבי תיבול יבשים ואפילו זעתר. המצרכים :6 מנות
אופן ההכנה:1 מייבשים את רצועות העוף בנייר מגבת. מניחים את הרצועות בקערה רחבה ומפזרים עליהן 4 כפות קמח. מערבבים בידיים עד שכל הרצועות מצופות בקמח. 2 מערבבים בצלחת עמוקה ורחבה את שאר החומרים. טובלים כל רצועת חזה עוף בציפוי ומניחים בתבנית, על גבי נייר אפייה משומן. 3 אופים ב-180 מעלות כ-12 דקות, עד שהחלק התחתון של האצבעות מתחיל להשחים. הופכים ואופים שמונה דקות נוספות, עד שהאצבעות משחימות. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות אצבעות עוף. כולם מתים על זה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
עוד מתכונים שווים לילדים: הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |