דגני בוקר ביתייםכן כן, מסתבר שאפילו דגני בוקר הם דבר שאפשר להכין לבד במקום לקנות. בואו ללמוד איך עושים את זה, ממש בעשר אצבעות (ואפילו פחות)
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 29/03/15 12:21
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
זה הגיל הזה שהם שואלים שאלות קשות. רוצים לדעת הכל. לו רק היו לי תשובות לכל השאלות, ויותר מזה - לו רק הייתה לי הסבלנות לענות על הכל...
בארוחת הבוקר, הזאטוטה שואלת איך מכינים דגני בוקר. אני עונה שהגמדים הקטנטנים והחרוצים באים בלילה בהמוניהם למפעל הדגנים, מכינים בצק, מגלגלים אותו לכדורים קטנטנים, אופים ומכניסים אותו לקופסת קרטון, ואז אנחנו קונים את זה בסופר. בדיוק כמה ימים אחרי זה קיבלתי את המתכון הזה, והייתי חייבת לנסות. תפסתי אותה ואמרתי לה שהגמדים הקטנים שלחו מתכון ועכשיו נוכל להכין בעצמנו. היא שמחה לנסות, גלגלה וכדררה כמעט 10, לפני שאמרה לי "אמא, התעייפתי. תמשיכי ותקראי לי כשמוכן, טוב?".
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את כל החומרים עד שמתקבל בצק. 2 משמנים את הידיים. לוקחים בכל פעם חתיכה קטנטנה מהבצק בשתי אצבעות, ומגלגלים לכדור קטנטן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-12 דקות. לבלוג של שרית - מיס פטל |