כדורי נוטלה וסוכריות קופצותכמו כדורי שוקולד, רק מגניב פי מיליון: כדורים מטורפים של ביסקוויטים, שוקולד והמון סוכריות קופצות. הפינוק הפורימי המושלם
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
פורים, הידוע גם בכינויו הלא רשמי "יום הדין של השיניים", הוא סיבה למסיבה במטבח שלנו. פעמיים בשנה אני מרשה להכניס לרשימת חומרי הגלם מיני צבעים וחומרים שונים ומשונים. פעם אחת ביום ההולדת של כל אחת מגמדות הבית, ופעם שנייה בפורים. מה רבה הייתה שמחתי כשגיליתי השנה על המדפים הרבה יותר ממתקים צבעוניים שעליהם מצוין "צבע מאכל טבעי". מעבר למחשבה המרגיעה שהצהוב לא מסרטן והאדום לא יגרום לכליות שלהן להתמוסס, אני לא מצליחה להפסיק לצחקק לעצמי בכל פעם שהן דוחפות לפה בהנאה עוד סוכרייה בטעם תות ואני חושבת לעצמי "יש בזה סלק! סלק!". בואו נבהיר, למען הסר ספק ולמען הטוקבקיסטים שאצבעותיהם כבר מדגדגות על המקלדת – זה לא בריא. אין בריאות בסוכריות גם אם הן מכילות צבע מאכל טבעי. הן פשוט פחות מזיקות.
אחד הממתקים שהיו אהובים עליי ביותר בילדותי היה סוכריות קופצות. בשלב מסוים הן נעלמו מהחנויות ולאחרונה חזרו למדפים כשבחלק מהמותגים צבע המאכל הוא טבעי. לכן, כשקיבלתי מייל מהעורכת ובו רעיון לשלב סוכריות קופצות במתכון לקראת פורים, לא יכולתי שלא לקפוץ על הרעיון. הכדורים האלה נראים כמו כדורי שוקולד תמימים והכי כיף לתת אותם בלי לגלות למי שאוכל אותם מה יש בפנים. הפרצופים המופתעים ופרצי הצחוק מבטיחים הנאה לכל הצדדים. מה צריך יותר מזה במשלוח מנות?
המצרכים :
אופן ההכנה:1 טוחנים דק את הביסקוויטים במעבד מזון. מוסיפים חמאה מומסת, וניל ושתי כפות נוטלה, או כל ממרח שבחרתם. מעבדים עד שהתערובת אחידה. 2 לוחצים מעט מהתערובת בכף היד ובודקים אם היא מתגבשת לכדור. אם התערובת פירורית מדי ולא מתאחדת מוסיפים עוד מעט נוטלה. 3 מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הסוכריות ולשים עד שהתערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה. 4 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ. אפשר לגלגל בקישוטים שונים כמו סוכריות צבעוניות, מזרה שוקולד, אגוזים טחונים ועוד. הכי כיף לא לגלות להם מה יש בפנים | צילום: אסתי רותם, mako אוכל* שימו לב: הכדורים לא דביקים מאוד ולכן הקישוטים לא אמורים לצפות אותם לחלוטין אלא לקשט בלבד. * אם התערובת יבשה מדי, אל תתפתו להוסיף נוזלים אלא רק נוטלה. הוספת נוזל "תפעיל" את הסוכריות הקופצות. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |