המבורגר עוף ותירסמתכון שכולו חופש גדול: הילדים מערבבים ויוצרים צורות, אתם נכנסים לתמונה בשלב הצלייה. מעולם לא היה לכם בילוי אחר צהריים טעים יותר
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
כשכל כך חם בחוץ ואין חשק לעמוד הרבה זמן במטבח, זה מה שמכינים אצלנו. במתכון הזה הילדים יכולים לעשות הכל כמעט לבד, כי מדובר בעיקר בערבוב בקערה (אבל רק מבוגר עומד על יד הכיריים!). הכנה קצרה וקלה במיוחד שמשלבת תחושה של משחק בפלסטלינה ויצירת צורות, הגשה של מזון מהיר ונשק יום הדין שהופך כל מאכל לטעים, הלא הוא תירס. אוכל עם הרגשה של חופש גדול. אפשר להכין מראש כמות גדולה, להקפיא, ולשלוף את הכמות הרצויה בשעת הצורך. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 טוחנים במעבד מזון את הלחם לפירורים. מערבבים את כל החומרים. הדרך הקלה ביותר היא ללוש בידיים. אם רוצים, אפשר לעטות שקית ניילון על כל יד. 2 יוצרים מהתערובת 6-8 כדורים בגודל של קלמנטינה גדולה, ומניחים כל אחד על יריעה של ניילון נצמד. מכסים ביריעת ניילון נוספת, משטחים ומעצבים לצורת המבורגר בעזרת הידיים (בין שתי היריעות). מקפלים וסוגרים את קצוות הניילון ומניחים בצד. חוזרים על הפעולה עם כל הכמות. סוג של חוויית פלסטלינה. המבורגר עוף | צילום: אסתי רותם, mako אוכל3 מעבירים את העופבורגרים למקפיא לשעתיים לפחות. אפשר להכין מראש ולהקפיא לזמן ארוך. 4 מוציאים את העופבורגרים מהמקפיא. לא מפשירים. מחממים מעט מאוד שמן במחבת (עדיף מחבת פסים) על אש גבוהה. מסירים את הניילון הנצמד, מניחים את העופבורגר במחבת ומנמיכים את האש לבינונית. צולים עד להשחמת צד אחד (3-4 דקות), הופכים וצולים להשחמת הצד השני. 5 מגישים בלחמניה עם ירקות ורטבים שאוהבים. * אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומעבירה סדנאות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |