קציצות גבינהיש לכם ילדים סרבני גבינה לבנה? נסו לתת להם את הקציצות האלו - אפויות, מלאות בדברים טובים ורוב הסיכויים שהן ייעלמו כליל מהתבנית לפני שיספיקו להתקרר. מתכון שכיף להכין עם הילדים
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
כשפרצה מחאת הקוטג', היא פרצה בלעדי. אצלי בבית לא אוכלים קוטג'. גמדת הבית הראשית דגמה את הגבינה הלאומית אי שם בשלב הטעימות ומיד נתגלעה איבה ביניהן. כשגדלה קצת הסבירה: "זה כמו גבינה, רק עם... מן כאלה...". ההסבר הזה נשמע מדי פעם עד היום (כי כולם שואלים) והוא מלווה בפרצוף מיוחד ל"כאלה". גמדת המשנה לא מחבבת אכילה באופן כללי, כך שלגמרי התאים לה ליישר קו עם אחותה בנושא הקוטג'. עד שזה מגיע לקציצות גבינה. לא אכפת להן שיש בהן קוטג', הן אפילו מוכנות (ואוהבות!) להתעסק, לגלגל ולכדרר, כל עוד זה נגמר בתבנית גדולה מלאה בקציצות גבינה. הראשונות נחטפות ברגע שהתבנית יוצאת מהתנור, עדיין רכות וקצת מתפרקות בין האצבעות והגבינה המותכת הלוהטת משאירה את כולנו עם כוויות בלשון. אחרי עשר דקות וצינון קל מתחסלת רוב התבנית ואם במקרה נשארו כמה, הן מחוסלות בנשנוש קל תוך שעות ספורות. הכנתן מתאימה גם לקטנים מאוד משום שאין חשיבות רבה לדיוק בצורה (הגבינה נמסה והן משתטחות באפייה בכל מקרה). לתערובת עצמה אני מעדיפה להשתמש בפנקו (או בפירורים שאני מכינה לבד מלחמניות או חלות שנשארו, ללא הקרום) משום שכך הקציצות נשארות לבנות. לציפוי אני אוהבת להשתמש בפירורי לחם בגוון "אפוי" יותר. אפשר לטגן את הקציצות אבל אני תמיד מעדיפה אפייה על טיגון. המצרכים (25 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים היטב את הגבינות והביצה. מוסיפים פנקו ושיבולת שועל ומערבבים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. 2 מכינים צלחת עמוקה עם פירורי לחם ותבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. לוקחים כמות קטנה מתערובת הגבינה, מניחים בצלחת הפירורים ומגלגלים מעט. עכשיו הקציצה תהיה נוחה לגלגול ולא תידבק לידיים. 3 מגלגלים בין הידיים לכדור ומגלגלים שוב בפירורי הלחם. הפעם דואגים לצפות את הכדור היטב. מניחים בתבנית. שומרים על רווחים בין הכדורים. אל תדאגו לצורה, הכל גם ככה משתטח באפייה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל4 אופים את הכדורים בחום של 200 מעלות, 15 דקות. הקציצות משתטחות באפייה. הופכים בעדינות (הקציצות רכות) ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם, פושר או קר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות
|