מגדל תפוחי אדמהאוכל זה כן משחק, או לפחות ההכנה שלו יכולה להיות גם זמן של פעילות איכותית עבור הילדים – כמו ביצירת תפוחי האדמה האפויים האלה, שחותכים אותם בכל צורה שרוצים
שרית נובק
| mako אוכל
| פורסם 12/01/14 09:56
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
לפעמים, כל מה שצריך זה חותכן עוגיות. בדרך כלל כשמגיע אלי ילד עם חותכן עוגיות ביד, זה מלווה בדרישה "אמא, תכיני בבקשה בצק" (טוב נו, המילה בבקשה היא כמובן תוספת שלי), או לחלופין "אמא, בא לי להכין עוגיות". בא לי? מה זה בא לי? אני עושה עצמי כלא מבינה. אבל עם הזמן למדתי לעשות שימוש בחותכני עוגיות שלא רק לצורך הכנת עוגיות.
כך החביתה שזה עתה הונחה בצלחת מקבלת צורה של לב גדול (ואת השאריות מסביב הם מקבלים למחרת בבוקר בכריך לגן); פרוסות מלפפונים הופכות לפרחים קטנים, ואפילו את האורז אפשר לדחוס לתוך חותכן כזה ולקבל ענן על הצלחת, והילדים שותפים פעילים בהכנת האוכל ובעיקר בהגשה.
וכך, בזמן שאני שוקדת על המנה העיקרית, הם מעצבים את תפוחי האדמה שיוגשו ליד. המצרכים :
אופן ההכנה:1 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות (לפרוסות בעובי אחיד רצוי להשתמש במנדולינה).
2 חותכים צורות באמצעות סט של חותכנים מצורה זהה בכל מיני גדלים.
3 עורמים את הפרוסות לפי הגודל לקבלת מגדל, מזלפים מעל שמן זית, ממליחים ומפלפלים, מניחים מלמעלה ענף קטן של טימין ושולחים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-25 דקות, עד שמתחיל להזהיב בשוליים.
4 את השאריות אופים בצד ולמחרת לוקחים לארוחת צהריים בעבודה.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל
>> בפעם הקודמת הכנו מאפה כרובית שילדים אוהבים |