סוכריות שוקולד עם פירות יבשיםבשביל הממתק הזה כל מה שתצטרכו זה שוקולד (אנחנו השתמשנו בלבן, אבל זה לא חובה), פירות יבשים או אגוזים קצוצים ומקלות של סוכריות, שאפשר לקנות בחנויות יצירה. עכשיו טלו לכם את אחד הילדים, ויאללה למטבח
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 19/10/14 12:10
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
כבר עברו יותר מחודשיים מאז עברנו דירה, ועדיין יש כמה קרובי משפחה מדרגה ראשונה שלא ראו את הבית החדש שלנו. אז החלטנו לארח בערב החג ולסגור את הפינה הזו.
גיסתי היקרה שומרת כשרות, ותמיד בארוחות המשפחתיות לא אוכלת מהקינוח החלבי שאני מכינה. לכן החלטתי הפעם להכין ארוחה חלבית, כך שגם היא תהנה מהקינוח. אפילו תכננתי שלושה קינוחים, כי אם כבר - שתיהנה עד הסוף. הזאטוטה הודיעה שגם היא מכינה קינוח לכולם, הלכה וחשבה וחזרה עם החלטה שבסוף הארוחה היא תחלק לכולם שלוקים. הגדול הכריז שאם כולם מכינים קינוחים אז גם הוא משתתף בחגיגה, והוא רוצה להכין קינוח משוקולד לבן כי זה מה שהוא הכי אוהב (עד להודעה חדשה).
לבסוף, אחרי כל ההכנות, גיסתי היקרה חלתה ונשארה במיטה. על זה נאמר: מזל שיש דוגי בגז. המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1 ממיסים את השוקולד בזהירות - שוברים לקוביות ומכניסים למיקרו לפולסים של 10-20 שניות בכל פעם. אחרי כל פעם מערבבים, עד שנמס. מעבירים לשקית זילוף. 2 חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות. 3 מניחים מקלות סוכרייה על נייר אפייה ובקצה של כל מקל מזלפים עיגול מהשוקולד המומס. מפזרים מעל את קוביות הפירות (או האגוזים). "מדביקים" את הפירות היבשים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל4 מכניסים לכמה דקות למקרר, להתקשות מחדש של השוקולד. לבלוג של שרית - מיס פטל |