שבלולי פיצהזוכרים את בצק השק"ם (שמנת-קמח-מרגרינה), שהשתדרג עם השנים לבצק חש"ק (חמאה-שמנת-קמח)? אז עכשיו הוא מקבל תוספת של בזיליקום קצוץ, ויחד עם קצת רסק עגבניות, פסטו ומוצרלה מגוררת מנפיק שבלולי פיצה פשוט נהדרים
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 18/01/15 07:37
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
פעם ראשונה שאנחנו יוצאים לחופשה משפחתית בהרכב של 5 נפשות. נוסעים לאילת. אין לי מושג איך אשרוד את הדרך לשם, כמה זמן מתוך הנסיעה הקטנה תבכה במושב האחורי, כמה הבינונית תקטר וכמה פעמים הגדול יקיא. אני חוששת שעד שנגיע לאילת - לא יהיה לי את האומץ לנסוע גם את הדרך חזרה. אולי כבר נישאר לגור שם ודי. בינתיים אני לוקחת את הילדים לעזור לי להכין צידה לדרך. כשהידיים הקטנות עסוקות בלישה אין להם פנאי לריב. ואני בינתיים מפיגה מתחים. אחלו לי בהצלחה. המצרכים (30 מנות):לבצק חש"ק משודרג:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בצלחת עמוקה את רסק העגבניות והפסטו. 2 מכניסים לקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. 3 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי כחצי ס"מ. 4 מורחים על הבצק את תערובת רסק עגבניות, מפזרים מעל את המוצרלה ומגלגלים לגליל הדוק. מקפיאים כ-15 דקות. 5 מוציאים מהמקפיא ופורסים בעזרת סכין לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. 6 אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד ששבלולי הפיצה משחימים מעט. לבלוג של שרית - מיס פטל |