עוגיות דלעת ושוקולד צ'יפסכן, יש בעוגיות האלו דלעת וזה אפילו לא דבר מוזר, תשאלו את האמריקאים. העוגיות האלו הן מהסוג המתובל (אבל לא החריף) שנגיעות השוקולד הופכות אותן לידידותיות במיוחד לילדים
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 04/05/14 08:16
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
ההתלבטות הזו של היכן אנחנו רוצים לגור מרחפת מעלינו מאז שהילדים נולדו. האם לצאת מהעיר כדי לגור בבית קרוב יותר לקרקע, או להשאר בעיר הגדולה היכן שהכל נגיש ונוח? יש הרבה טיעונים לכאן ולכאן וכרגע אנחנו עדיין בעיר ועדיין ממשיכים להתלבט. ועם זאת, אפילו פה, ממרומי הקומה ההיא בבניין, בשכונה הצפופה, אנחנו מצליחים לנגוס גם קצת מהעולם השני - מגדלים פירות באדניות, בעלי ערוגה בגינה הקהילתית (כן, הערוגה הכי מוזנחת בגינה היא שלנו, נראה לי שבקרוב ידיחו אותנו משם…) ואפילו יש לנו שכן חקלאי שהוא גם חבר, ומדי פעם מביא הפתעות טעימות ועונתיות ישר מהשדה.
המצרכים (30 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות. 2 מבשלים את הדלעת (בסיר עם מים או צולים בתנור) עד שהיא מתרככת. מסננים היטב מנוזלים, מקררים ומועכים במזלג למחית. 3 מערבבים בקערה את מחית הדלעת, 2 סוגי הסוכר, השמן והביצה. 4 בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר ומלח. 5 מאחדים את שתי התערובות. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים קלות. 6 מניחים תלוליות בעזרת כף על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ושולחים לתנור ל-12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים. הקישוט הוא לא חובה, אבל הוא כיף | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל7 אופציה לקישוט: ממיסים כ-50 גרם שוקולד מריר במיקרו, מכניסים לשקית זילוף ומזלפים על העוגיות. ממתינים להתקשות מחדש של השוקולד. בקרו בבלוג של שרית - Misspetel |