פריטטה לילדים (ולגדולים)את מאפה תפוחי האדמה הזה, או פריטטה, אם תרצו, ילדים יכולים להכין לגמרי לבד (טוב, רק קצת עזרה עם כל מה שחם). מפנטזים על בראנץ' שהילדים מגישים למיטה, או סתם על ארוחת ערב שלא אתם הכנתם? תתחילו עם זה
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
לא מזמן החלטנו לרענן קצת את חלוקת האחריות בבית. גמדות הבית עוזרות במטלות לפי יכולתן מהיום שבו הדבר התאפשר – להחזיר דברים למקום, לקפל תחתונים ולזווג גרביים, לטאטא, לערוך שולחן... כל אחת לפי יכולתה ובהתאם לגילה. נכון שלעיתים ביצוע המשימה על ידי אפונה בת שנתיים הופך מטלה פשוטה כמו עריכת שולחן לסדרה שכוללת החזרה למגירה של כל הסכו"ם שיש בבית, עריכה זריזה עם כמות צלחות שתספיק לכל בני הבית וסידור מחדש של כל ארון כלי הפלסטיק, אבל ההרגשה שלה שהיא נחוצה, משתתפת ועוזרת, שגוררת אחריה גם רצון להמשיך ולעזור, שווה את הבלאגן היחסי שנגרם. היא גם מספקת לפחות עשר דקות של תעסוקה.
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (או מלבנית בגודל 18X22 ס"מ) בחמאה או בשמן זית. 2 חותכים את הבצל לפרוסות דקות ואת תפוחי האדמה לקוביות קטנות. מחממים במחבת שמן זית וחמאה. מטגנים את הבצל ותפוחי האדמה על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה אחת. מעבירים לתבנית המשומנת בשכבה אחידה. 3 טורפים בקערה ביצים, חלב ותבלינים. יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה ומטלטלים מעט את התבנית, לפיזור אחיד. 4 אופים 40-45 דקות, עד שפני הפריטטה זהובים יפה. גיוונים: אפשר להוסיף פלפל אדום חתוך לריבועים קטנים בשלב הטיגון, או אפונה (אחרי שמכבים את האש). אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מגוררת ולפזר מעט גם למעלה. המאסטרית בפעולה | צילום: אסתי רותם, mako אוכלאסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |