חנוכייה מבראוניזגם מכם ביקשו להכין חנוכייה לגן של הילדים? הנה לכם פתרון מקסים, שהוא גם קל וגם מרשים וגם ממש ממש טעים: חנוכייה של בראוניז, עם נרות מכיף כף ולהבות ג'לי בינס
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 24/11/13 06:14
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
חנוכה בגן. במייל שקיבלנו מהגננת התבקשנו להכין עם הילדים חנוכיות. במשך שבוע שברתי את הראש, איך לא ללכת לחנות ולקנות פיסת דיקט וקנים ממתכת. הפשלנו שרוולים וניסינו להכין חנוכייה מבקבוקי אקטימל. לא הלך. ויתרנו. ניסינו מחדש מכדורי קלקר, מחימר, מחלקי מתכת. הכל הסתיים בפח. בייאושי, נכנסנו למטבח. אין מקום טוב יותר להתנחם בו מהמטבח. ערבבנו, אפינו, הרכבנו - ויצאנו משם עם חנוכייה טעימה. עוד באותו הערב היא נעלמה. עכשיו צריך שוב לחשוב על חנוכייה לגן. נראה לי שהערב נצא לפארק ונאסוף אצטרובלים, אולי בכל זאת עוד נצליח להוציא משהו יצירתי. המצרכים :
לבראוניז:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים את השוקולד עם החמאה (אפשר במיקרו, בפולסים של חצי דקה). 2 טורפים את הביצים במטרפה עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את שני סוגי הסוכר ואת המלח ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד להטמעה. 3 מערבבים פנימה את הקמח בתנועות קיפול. 4 משמנים תבנית מיני מאפינס מסיליקון. שופכים פנימה את התערובת, ואופים כ-18 דקות עד שהתערובת מתייצבת. זהירות מאפיית יתר! מצננים (לחלופין, אפשר לאפות את כל התערובת בתבנית גדולה כ-30 דקות, ולאחר מכן לחתוך לקוביות או לקרוץ עיגולים עם חותכן עוגיות). 5 מרכיבים חנוכייה: בעזרת שוקולד מומס מדביקים סוכרייה בראש כל מקל כיף כף. מעבירים למקרר לכמה דקות, להתקשות. נועצים בכל עוגית מקל עם סוכרייה. חג שמח! בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות עם דובוני גומי >> כל המתכונים לסופגניות |