עוגיות עם הפתעהעוגיות פשוטות ופריכות, שבתוכן מסתתר פתק עם ברכה. דרך מתוקה ומקסימה לחגוג את יום המשפחה, או סתם להגיד למישהו שאוהבים אותו
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
כשיום האם התרחב ליום המשפחה עוד הייתי ילדה וזה עבר לידי בלי ששמתי לב. בשנה הראשונה שבה הייתי אמא, פתאום הרגשתי גזולה ומרומה. במשך שנים הכנתי לאמי שרשראות מפסטה ומעמדי עטים מגלילי נייר טואלט והנה, עכשיו כשהגיע תורי, אני צריכה לחלוק את היום הזה עם כולם? דרשתי לעצמי יום אם! אבל אז הבנתי שכל יום שבו הבנות שלי מחייכות אלי בבוקר הוא יום האם. יום המשפחה הוא יום שנועד להפנות את תשומת הלב שלי ממני אל המעגל הקרוב שלי, האנשים שזכיתי להיות חלק מהמשפחה שלהם והם חלק מהמשפחה שלי. לכבוד יום המשפחה, אפשר להכין יחד את העוגיות החמודות האלה. כל אחד מבני המשפחה כותב איחולים, תודות, ברכות או סודות קטנים על פתקאות ומחביא אותן בתוך העוגיות. מצרפים עוגייה לתיק האוכל של הילדים ושל ההורים. איזה כיף זה לפתוח עוגייה ולגלות בפנים נשיקה או חיוך... כך גם מושכים את יום המשפחה עוד כמה ימים, עד שנגמרות העוגיות. לא חייבים לחכות עד יום המשפחה הבא כדי להכין עוד.
הערה חשובה: הפתקים הצבעוניים שבתמונה הם ניירות בעלי תו תקן לשימוש עם מוצרי מזון! ניירות צבעוניים רגילים יצבעו את העוגיות מבפנים בצבע שאינו מיועד למאכל. השתמשו בנייר לבן וכתבו את הפתקים בעט לא רעיל.
המצרכים (40 מנות):
אופן ההכנה:1 במעבד מזון מעבדים את החמאה עם כל החומרים היבשים לפירורים קטנים. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים עד שמתקבל בצק. 2 מאחדים את הבצק לכדור, משטחים אותו לצורת דסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. 3 מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לשני חלקים. עובדים עם מחצית אחת ואחר כך עם השנייה. מניחים את הבצק על נייר אפייה מקומח בנדיבות, זורים בנדיבות קמח גם על הבצק ומרדדים לעלה דק מאוד. אם הבצק דביק, זורים עליו עוד קצת קמח. במהלך הרידוד מזיזים והופכים את הבצק מדי פעם, כדי שלא יידבק למשטח. 4 קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים פתק מקופל על מחצית עיגול, מקפלים ומהדקים את השוליים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם כל כמות הבצק. 5 אופים את העוגיות בחום של 170 מעלות כ-15 עד 18 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין. שומרים בכלי אטום. כמה כיף לפתוח עוגייה ולגלות בפנים נשיקה או חיוך | צילום: אסתי רותם, mako אוכלעוד מתכונים שווים לילדים: אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |