לחמניות כמו בגןבתפריט של הילדים ושלנו להיום מופיעות הלחמניות שאנחנו הכי אוהבים להכין: כמו החלה שאופים בגן בימי שישי, רק בגרסה האישית. נוסטלגיה במיטבה, וגם בסיס לארוחת ערב במיטבה
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
גמדת הבית הראשית כבר בכיתה ג'. גמדת המשנה סוגרת שלושה חודשים בכיתה א'. מדי פעם, למרות ששתיהן אוהבות את בית הספר, מתגנבים קצת געגועים לגן. אני שומעת אותן משוחחות כמו שתי זקנות על ימי הפלמ"ח, מעלות זכרונות מפינת הבובות ומחצר הגרוטאות. אך בעיקר הן מתגעגעות ללחמניות. בגן היו מכינים אותן ביום שישי, לכבוד שבת, אבל כשמתגעגעים אפשר להכין אותן גם סתם כך, אחרי הצהריים, כי אין כמו ריח הלחמניות הנאפות כדי לעשות חמים ונעים בלב. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים שמן. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). אם הבצק קשה או יבש, מוסיפים עוד מעט מים. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. מוסיפים את המלח. 2 לשים 8 דקות. הבצק צריך להיות רך ונעים. אפשר (ומומלץ) ללוש במיקסר, עם וו לישה. מכסים את הקערה ומניחים את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. 3 מוציאים את האוויר מהבצק ולשים שתי דקות. מחלקים את הבצק ומעצבים ללחמניות. הדרך הכי קלה: משטחים את הבצק לרצועה ארוכה ברוחב 15 ס"מ ובעובי כס"מ. חותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ בעזרת גלגלת פיצה. משמנים את הידיים, קולעים צמה מ-3 רצועות ומקפלים את הקצוות מתחת למרכז. מעגלים מעט את הלחמנייה בין כמו הידיים. הבצק. ככה הכי נוח לעצב רצועות | צילום: אסתי רותם, mako אוכל4 מניחים את הלחמניות בתבנית על גבי נייר אפייה מקומח קלות, ומניחים לתפיחה לעשרים דקות. אחרי תפיחה שנייה. איזה יפות? | צילום: אסתי רותם, mako אוכל5 מורחים בחלמון טרוף עם כפית שמן, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות, עד שהלחמניות זהובות. מוכנות. אחחח, הנוסטלגיה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל>> ומה אוכלים מחר? הנה התפריט השבועי שלנו לארוחות לילדים הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |