פיצה על טורטייהכשאין כוח להתפיח בצק, מכינים עם הילדים פיצות מפיתות. ואם אין פיתה, תאכלו טורטייה – ניסינו את המתכון הקליל על הבצקים הדקים, ויצא טעים-טעים
שרית נובק
| mako אוכל
| פורסם 29/12/13 07:31
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
זוכרים שכשהיינו קטנים נהגנו להכין פיצה-פיתה? פיתה, קטשופ וגבינה צהובה, אופים, עוצמים עיניים ומדמיינים שזה הדבר האמיתי.
שנים שלא אכלתי כזה. כשילדיי הגיעו לגיל בו אפשר להתחיל, מדי מוצ"ש היינו אופים פיצה ביתית, אבל על אמת: בבוקר מכינים בצק שמרים, מטפחים ומלטפים אותו במהלך היום ובערב אופים. ואז יום אחד זה הגיע - הילד ביקש פיצה, ולא במוצ"ש.
מיד שלפתי את הפתרון הנוסטלגי, פיצה-פיתה, ובאין פיתות במקפיא נאלצנו לאלתר. הלכתי למטבח וחיפשתי איזשהו בצק, משהו להפוך לפיצה. מצאתי חבילת טורטיות וניסינו: הלבשנו ברוטב וגבינה ושלחנו לתנור. התוצאה יצאה מפתיעה! פיצה דקה ופריכה, מוכנה תוך דקות. מאז זו הפיצה הביתית שלנו, וכבר חודשים שלא התפחתי בצק שמרים... המצרכים :
לרוטב עגבניות:
אופן ההכנה:1 מפרידים את הטורטיות, מורחים כל אחת בשכבה דקה של רוטב עגבניות, מפזרים מלמעלה מעט גבינה ותוספות ושולחים לתנור לאפיה ב-170 מעלות למשך כ-7-10 דקות, עד שהגבינה מבעבעת.
2 מגישים ורצים מהר להכין עוד אחת.
* להכנת רוטב עגבניות: מכניסים את כל המצרכים לקלחת קטנה, מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל >> בפעם הקודמת הכנו סלט אבוקדו בתוך הקליפה |