עוגיות מלוחות עם ירקות ופרמזןהילדים חוזרים מורעבים מהגן או מביה"ס? במקום להיכנע לעוד חטיף, אפשר להכין להם משהו בריא תוצרת בית, שנראה כמו הכלאה בין עוגיות דקות לבין צ'יפס. כולם מרוויחים מזה, גם הירקות שנתקעו במקרר ללא שימוש
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 18/05/14 08:01
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
הנשנוש הזה שילדים צריכים כשחוזרים מורעבים מהגן - אני מסתובבת איתם בחוץ בין ילדים חמושים בשקיות במבה וצ'יפס, ולא נכנעת. מכינה להם שקיות עם פירות חתוכים ואשכולות של עגבניות שרי. ולפעמים קצת צובט לי בלב ואני נכנעת לשקית קטנה של צ'יפס. הפעם ניסיתי להכין בעצמי, מכל הירקות האלו שנדמה שהם לעולם לא ייגעו בהם, כשכל מה שצריך זה רק לתת להם צורה חדשה. אגב, זו דרך מצוינת להציל את כל הירקות שנשארים יתומים במקרר. עכשיו אני רק צריכה למצוא להם שקית מרשרשת. המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, על טורבו.2. מגררים קישואים, גזר ותפוח אדמה על פומפייה דקה. סוחטים היטב מנוזלים. 3 מערבבים את הירקות עם גבינת הפרמזן ומוסיפים מלח ופלפל. 4 שמים כפית מהתערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת הידיים לקציצה דקיקה. 5 מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מצננים מעט ומפרידים מנייר האפייה. בקרו בבלוג של שרית - Misspetel >> רוצים להציל עוד ירקות מהפח? תכינו מרק |