חטיף רוקי רואדחטיף אמריקני מוכר של שוקולד, עוגיות, מרשמלו ואגוזים ללא אפייה. השם שלו מגיע מהטקסטורה של החטיף שאפשר לזרוק לתוכו כל מה שאוהבים - מחטיפים אחרים ועד פירות יבשים
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 26/10/14 10:32
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
ילדים מחזיקים מספריים זו סיטואציה שיכולה להיות ממש מלחיצה לפעמים. בהתחלה קונים להם את המספריים האלה, הקצרות עם הקצה המעוגל, שיתאמנו קצת, שילמדו לגזור בלי לגזור את עצמם. והם לוקחים בהנאה גדולה את המספריים ודף נייר ואט אט כל הבית שלנו הופך לקונפטי. ואז פתאום האפרוח עולה לכיתה א' וצריך מספריים בקלמר, וכאלה שבאמת גוזרות כי לפעמים הדפים קצת עבים, ופתאום הזאטוטה מודיעה שהגיע הזמן לגזור ציפורניים ועוד יותר הגיע הזמן שהיא תעשה זאת לבד. אני נותנת לה ומשגיחה מקרוב קרוב, הבטן שלי מתהפכת כשהיא רק מתחילה וכל הגוף רועד לי, נדמה לי שעוד רגע והיא גוזרת לעצמה אצבע. אני מיד מפסיקה אותה ומודיעה שעדיין לא הגיע הזמן, ננסה שוב כשתהיה בת 16, ועד אז - שתמשיך לגזור קונפטי, והיום, היום ארשה גם לגזור מרשמלו. המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 שוברים בידיים את העוגיות לחתיכות קטנות (לא מפוררים). 2 חותכים את המרשמלו לקוביות קטנות - הכי נוח לגזור במספריים נקיות ויבשות. חותכים באמצע לחצי ואז חותכים כל חצי לשני חלקים. רק בזהירות, כן? | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל3 מכניסים לקערה ומערבבים פנימה את האגוזים ואת העוגיות השבורות. 4 ממיסים בסיר על אש נמוכה את החמאה, השוקולדים והגולדן סירופ עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה. שופכים לקערת המרשמלו ומערבבים קלות. 5 משטחים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס״מ מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות, מוציאים וחותכים לקוביות עם סכין חדה. בקרו בבלוג של שרית - Misspetel >> בשבוע שעבר הכנו סוכריות שוקולד>> טיפ שווה: הדרך הנכונה להשתמש במטרפה |