מאפינס בטטה שילדים אוהביםהילדים שלנו רואים בהם מאפה צ'ופר, עם גבינה צהובה וכתמתמות מתקתקה, אנחנו רואים בהם ארוחת ערב משגעת, שמשאירה אותנו עם אפס רגשות אשמה. אז פלא שאנחנו מחסלים 3-4 לבד, עוד לפני שעורכים שולחן?
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 29/08/18 07:25
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מגררים את הבטטה על פומפייה רחבה. כמות הבטטה המגוררת שאמורה להתקבל היא כ-3 כוסות. פורסים את הבצל הירוק דק מאוד, מניחים את הבטטה המגוררת והבצל הפרוס בצד. 3 טורפים בקערה גדולה את הביצים. מוסיפים קוטג', חלב, שמן זית, גבינה מגוררת ומלח לפי הטעם. מערבבים היטב. מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב. >> לבלוג של עידית - טעים! 4 מוסיפים את קמח הכוסמין, הקמח הלבן, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מערבבים רק עד שהקמחים נטעמים בבלילה. 5 מעבירים את הבלילה לתבנית של 12 מאפינס עם מנג'טים או משומנת, או לחלופין ל-12 מנג'טים אינדיבידואליים. ממלאים את הבלילה כמעט עד הסוף ונזהרים לא לדחוס. 6 אופים כ-40 דקות, עד שהמאפינס משחימים מעט וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מאפינס בטטה - המרכיבים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכלהערות: * אחרי גירור הבטטה על הפומפייה אני אוהבת לקצוץ אותה עם סכין גדולה, כדי לא לקבל רצועות בטטה ארוכות שמבצבצות מתוך המאפינס, אבל זה לא חובה. * אפשר לוותר על הבצל הירוק אם הילדים שלכם בררנים, אבל הוא מקבל מתיקות נהדרת באפייה ומוסיף מאוד לטעם הסופי. * לא חייבים להשתמש בקמח כוסמין מלא, אפשר לאפות את המאפינס גם עם כוס של קמח לבן. |