מבשלים עם הילדים: עוגיות קונפטיכבר התחלתם לחשוב על פורים? קבלו עוגיות שמחות עם סוכריות צבעוניות שעושות רק כיף, ומושלמות כתוספת חמודה למשלוח המנות
שרית נובק
| mako אוכל
| פורסם 16/02/14 07:52
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
פורים מתקרב במהירות שיא ואנחנו כבר מדברים תחפושות. בן ה-5 החליט שהוא רוצה להיות איזושהי דמות מבחילה ובת ה-3 רוצה להיות נסיכה ורודה. אני ישר נזעקת - "מה, לא בא לך להיות כיפה אדומה?". אני כל כך רוצה שהיא תהיה כיפה אדומה, שקניתי ספר עם תמונות יפות ואני מקריאה לה אותו באדיקות. אבל היא בשלה - רוצה להיות נסיכה ורודה.
המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 מערבבים במיקסר (עם וו גיטרה) חמאה, סוכר, מלח, ביצה ותמצית וניל, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. כמה דקות. 3 בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומערבבים עם שאר החומרים היבשים (חוץ מהסוכריות הצבעוניות). 4 מוסיפים את היבשים לתערובת החמאה ומאחדים בקצרה. מערבבים פנימה בעדינות את הסוכריות. 5 מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג, מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים של כ-4 ס"מ בין אחד לשני (הם משתטחים מעט בזמן האפייה) ואופים כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט אבל עדיין בהירות. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית (כשהעוגיות חמות הן עדיין רכות וכשהן מתקררות הן מתקשות) כדורים בגודל של כדור פינג פונג | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל>> בשבוע שעבר הכנו גמבה במילוי פתיתים |