מאפינס פטללא משנה כמה פטל הוא יקר, הוא בטוח יותר זול מחבילת טופי וקופסת קרמבו, והרבה יותר בריא. את המאפינס האלה מכינים בעשר דקות, ורק צריך לשים לב שהילדים לא זוללים את כל הפירות תוך כדי
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 08/12/13 07:34
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
לא יודעת איך יצא שדווקא הילד שלי לא אוהב ממתקים. אולי זה כי עוד מהיותו פעוט הקפדתי שלא יהיו צבעי מאכל בסביבתו, ואולי פשוט בלי סיבה. הזאטוטה, לעומתו, יכולה לחיות על סוכריות צבעוניות מהסוג הנחות ביותר, בדיוק כמוני.
בשבילו, הפינוק הכי הכי גדול, הממתק האולטימטיבי, הוא חפיסת פטל טרי. הוא שואב אחת כזו בשניות. ובשבילי - אין ביקור בשוק האיכרים שלא כולל רכישת פירות יער טריים, ולא משנה כמה זה עולה. אני מספרת לעצמי שזה עדיין עולה פחות מחבילת טופי וקופסת קרמבו, ובריא פי כמה.
השבוע הצלחתי לשכנע אותו להשאיר כמה פטלים בצד בשביל להכין מאפינס. הלכנו להכין ביחד, ובכל פעם שלרגע לא הסתכלתי, נעלם עוד פטל אחד מהצלחת. המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר תואמות.
3 מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
4 בקערה אחרת מערבבים ריוויון, סוכר, ביצים, קליפת לימון, תמצית וניל ושמן.
5 מערבבים בעדינות את החומרים היבשים לתוך תערובת הרטובים.
6 מערבבים פנימה בעדינות את הפטל, ממלאים את התערובת בתבנית מאפינס ואופים כ-30-35 דקות, עד שהמאפינס מתחילים להזהיב מעט (או 50-55 דקות לתבנית אינגליש קייק).
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל
>> בשבוע שעבר הכנו תותים בשמנת חמוצה |