עוגיות הן תיבת אוצר. תיבת אוצר קטנה שמצליחה להכיל לא מעט סיפורים, געגועים, ריחות וזכרונות. ביקשנו מכם להעלות את מתכוני העוגיות שלכם, עם הסיפורים המיוחדים שמסתתרים מאחוריהם. קיבלנו אינספור מתכונים מעולים עם סיפורים מעולים לא פחות, והנה שלושה מהם.

גם לכם יש סיפור עוגיות מנצח? הוא יכול להטיס אתכם לפריז! היכנסו >>

עוגיות גולשים - לחמי (צילום: תומר ושחר צלמים)
עוגיות "כבוד הנשיא". יעקב מורגנשטרן | צילום: תומר ושחר צלמים


עוגיות כבוד הנשיא / יעקב מורגנשטרן

הסיפור מאחורי העוגייה:

"כמה ימים לפני שמר שמעון פרס הושבע לתפקיד נשיא המדינה, הגעתי לביתו במסגרת עבודתי. מר פרס עמד על כך שלפני שאתחיל לעבוד, אצטרף אליו לכוס תה. את התה הכין והגיש במו ידיו בליווי עוגיות טעימות מאוד. הייתי המום מהאירוח, וכשסיפרתי לאשתי על כך היא שאלה ”'מתכון יש?'

"'איזה מתכון' עניתי, 'אבל אני חושב שאלה היו עוגיות שבולת שועל''. תיארתי לה את הטעם ולשמחתי היא הצליחה לשחזר את המתכון. מאז הן נקראות בביתנו 'עוגיות כבוד הנשיא'”.

עוד באוכל טוב:

 

מצרכים:

רבע כוס סוכר
רבע כוס סירופ מייפל
רבע כוס דבש
2 כפות חמאת בוטנים
1 חלבון ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כף חלב
חצי כוס קמח רגיל
חצי כוס קמח מלא
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית קינמון
2 כוסות שיבולת שועל
כוס וחצי פצפוצי אורז
רבע כוס חמוציות מיובשות
רבע כוס אגוזי מלך קצוצים
שליש כוס שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה: 

1.מערבבים את שבעת המרכיבים הראשונים לתערובת אחת.

2. מערבבים את ששת המרכיבים הבאים לתערובת נפרדת.

3. מאחדים את התערובות ומוסיפים את שאר החומרים.

4. משטחים את הבלילה בתבנית 25X33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים ב-170 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט. מצננים וחותכים לריבועים.

עוגיות גולשים - לחמי (צילום: תומר ושחר צלמים)
ריח משכר. העוגיות ההולנדיות המתובלות של טלי קב | צילום: תומר ושחר צלמים

עוגיות מלבן הולנדיות / טלי קב

הסיפור מאחורי העוגייה:

"יש לי בת דודה מדרגה שנייה שחיה בהולנד. אנחנו דומות כמו אחיות, אוהבות את אותם הדברים ושונאות את אותם הדברים. החיבור בינינו ממש מצחיק. לפני שנה הייתי בביתה במסגרת טיול שורשים שאבי עשה לי וטעמנו את העוגיות האלה - עוגיות הולנדיות מסורתיות, מתובלות בכל טוב של תבלינים. הן נאפות כיחידה אחת ואז שוברים אותן ידנית. ברגע שטעמתי אותן הרגשתי טעם של בית, כאילו משהו מן העבר והמסורת שלי נמצא שם.

"מסתבר ששתינו חובבות בישול ואפייה והיא אפילו הפכה זאת למקצוע. אנחנו משוות תמונות בפייסבוק ומשתפות בריח הלא ייאמן שאופף את המטבח בזמן האפייה. בהולנד אופים עם תערובת תבלינים מוכנה, ועכשיו אני מזמינה אותה מכל מי שנוסע להולנד".

מצרכים:

300 גרם קמח תופח
200 גרם חמאה
2 כפות קינמון טחון
חצי כף אגוז מוסקט טחון
רבע כף ג'ינג'ר טחון
רבע כף הל טחון
רבע כף ציפורן טחון
כפית מלח
150 גרם סוכר חום
כף חלב
1 חלמון ביצה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות צלזיוס.

2. מערבבים את כל המרכיבים למעט החלב והחלמון, ולשים לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף מעט חלב. אם דביק מדי ניתן להוסיף קמח.

3. מרדדים את הבצק לעובי סנטימטר ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. מערבבים את החלב והחלמון ומורחים באופן אחיד על הבצק.

5. אופים כשעה, מצננים ושוברים לחתיכות קטנות.

עוגיות גולשים - לחמי (צילום: תומר ושחר צלמים)
עוגיות המקרוד שהחזירו את אמא למטבח. שני ברבי | צילום: תומר ושחר צלמים

עוגיות מקרוד / שני ברבי

הסיפור מאחורי העוגייה:

"אמי הייתה השפית המפנקת של הבית. תמיד היו בבית עוגות ועוגיות מעשי ידיה. לפני כ-8 שנים עברנו אירוע לא קל במשפחה, שהשפיע על כולנו. חיינו השתנו. האירוע השפיע בעיקר על אמי. היא פחות צחקה ונהנתה, מיעטה לצאת עם חברות ובין היתר גם נטשה את תחום האפייה.

"לפני כשנה, כשחברתי הטובה הייתה בהריון, פתאום תקף אותה חשק עז לעוגיות המקרוד המסורתיות והאהובות של אמא שלי. אמי טרם השתקמה מאותו אירוע, אך ידוע שאסור לסרב לאישה בהריון אם יש לה חשק למאכל כלשהו. אמי החליטה לקום, להתעודד ולהכין לחברתי את עוגיות המקרוד, עם עזרה של כולנו.

"למרות שזה עדיין לא קל לה, אמי חזרה לאט לאט לתחום האפייה ובכל פעם שהיא אופה זה עושה לה טוב. מאז בכל שבוע היא אופה את עוגיות המקרוד לכבוד שבת, ולבן של חברתי יש כתם בעורף ממש בצורה של העוגייה".

מצרכים:

1 ק"ג סולת
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
1 יחידה סוכר וניל
כוס וחצי שמן

למילוי:
1 חבילה תמרים בוואקום
1 כף מוסקט
1 כף פלפל שחור
1 כף קינמון
חצי כוס שקדים גרוסים גס
חצי כוס שומשום

לסירופ:
רבע לימון
2 כוסות סוכר
1 כוס מים

אופן ההכנה:

1. שמים את הסולת בסיר וקולים על הגז. מערבבים כל הזמן עד שהסולת משנה את צבעה.

2. מערבבים היטב את כל החומרים היבשים.

3. מחממים את השמן בסיר עד רתיחה. כשהוא רותח שופכים אותו על תערובת החומרים היבשים.

4. מוסיפים מים עד שמתקבלת עיסה שנוחה לעבודה.

5. מחלקים את העיסה למספר יחידות ומרדדים כל חתיכה.

6. עיסת התמרים: מערבבים את התמרים עם מוסקט, פלפל שחור, קינמון, שקדים ושומשום. מורחים על כל חתיכת בצק שכבה מעיסת התמרים, ומגלגלים לרולדה.

7. פורסים את הרולדות לעובי של כ-2 ס"מ.

8. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את העוגיות עד להזהבה.

9. בסיר אחר מחממים על אש נמוכה את חומרי הסירופ. כשמתקבל סירופ סמיך, טובלים בו את העוגיות.

10. מניחים לקירור בצד ומתפנקים.

***

ספר המתכונים של לחמי יאגד את מתכוני העוגיות הטעימים והמרגשים ביותר שמסתתרים בבתים ברחבי ישראל, מתכונים לעוגיות טעימות שמככבות בכל אירוע משפחתי ושמלווה אותן סיפור אישי מיוחד.

כדי להשתתף בתחרות מתכוני העוגיות שלחו את המתכון המנצח שלכם, יחד עם הסיפור המיוחד של המתכון, לאתר של לחמי. 40 המתכונים והסיפורים הטובים ביותר יונצחו בספר דיגיטלי מעוצב שכל אחד יכול להדפיס וליהנות ממנו. המתכון שיגיע למקום הראשון יזכה את השולח בסוף שבוע זוגי בעקבות מאפיות הפסטירי המעולות ביותר בפריז!

ספרו לנו את סיפור העוגיות שלכם, ותוכלו לטוס לסופ"ש בפטיסרי הטובות בפריז!

לעמוד הפעילות באתר לחמי

לטאב הפעילות בפייסבוק

לעוד מתכוני עוגיות מנצחים