מסננת (צילום: istockphoto)
חצי קילו קמח זה... כמה כוסות? | צילום: istockphoto

כוסות

כוס קמח מלא (רגיל או תופח) – 140 גרם
כוס קמח מלא – 125 גרם
כוס סוכר – 200 גרם
כוס סוכר חום דחוס – 225 גרם
כוס חמאה – 230 גרם
כוס אבקת סוכר – 120 גרם
כוס אגוזים טחונים – 110 גרם
כוס אגוזים קצוצים – 100 גרם
כוס אורז ארוך – 200 גרם
כוס אורז קצר – 210 גרם
כוס דבש / סירופ מייפל – 320 גרם
כוס ריבה – 320 גרם
כוס חמאת בוטנים – 280 גרם
כוס מלח – 290 גרם
כוס פירות יבשים קצוצים – 150 גרם
כוס פירורי לחם – 125 גרם
כוס פירורי עוגיות – 110 גרם
כוס צימוקים – 140 גרם
כוס קוקוס טחון – 70 גרם
כוס קורנפלור – 140 גרם
כוס קקאו – 140 גרם
כוס שוקולד צ'יפס – 200 גרם
כוס שיבולת שועל – 100 גרם
כוס שמן – 200 גרם

עוגת לימון מיץ לימון (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מיליליטר זה יופי, אבל כמה זה בכוסות? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כפות

כף קמח – 10 גרם
כף סוכר – 12 גרם
כף מלח – 18 גרם
כף שמרים יבשים – 10 גרם
כף חמאה – 15 גרם
כף אבקת אפייה / כף אבקת סוכר – 10 גרם
כף אגוזים/שקדים קצוצים – 6 גרם
כף אבקת ג'לטין – 10 גרם
כף דבש – 22 גרם
כף סודה לשתייה – 10 גרם
כף קורנפלור – 10 גרם

כפיות

כפית אבקת אפייה / אבקת סוכר – 3 גרם
כפית מלח – 6 גרם
כפית סודה לשתייה – 3 גרם
כפית סוכר – 4 גרם
כפית גדושה סוכר חום – 5 גרם
כפית קמח – 3 גרם

המרת מעלות פרנהייט לצלזיוס

105 מעלות צלזיוס = 225 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
120 מעלות צלזיוס = 250 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
135 מעלות צלזיוס = 275 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
150 מעלות צלזיוס = 300 מעלות פרנהייט (חום נמוך)
160 מעלות צלזיוס = 325 מעלות פרנהייט (חום בינוני-נמוך)
175 מעלות צלזיוס = 350 מעלות פרנהייט (חום בינוני)
180 מעלות צלזיוס = 356 מעלות פרנהייט (חום בינוני)
190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהייט (חום בינוני-גבוה)
205 מעלות צלזיוס = 400 מעלות פרנהייט (חום גבוה)
220 מעלות צלזיוס = 425 מעלות פרנהייט (חום גבוה)
230 מעלות צלזיוס = 450 מעלות פרנהייט (חום גבוה מאוד)
245 מעלות צלזיוס = 475 מעלות פרנהייט (חום גבוה מאוד)

עוגת גבינה וחמאת בוטנים - מרפדים את התחתית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ואם אין לי 24? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

המרת תבניות

מקוטר 22 ל-24 – 20%+
מקוטר 22 ל-26 – 40%+
מקוטר 22 ל-28 – 60%+
מקוטר 26 ל-24 – 15%-
מקוטר 26 ל-22 – 30%-
מקוטר 28 ל-22 – 40%-

הנוסחה הקבועה להגדלת תבנית: מחלקים את הקוטר של התבנית הגדולה בקוטר של התבנית הקטנה, ואת התוצאה מעלים בחזקת 2. למשל, אם רוצים להמיר מידות מתבנית 24 ל-26, החישוב הוא (26:24) בחזקת 2. התוצאה היא 1.17 – ולכן יש לכפול את כל הכמויות ב-1.17. התוצאות למעלה עוגלו.

סט אוניברסלי

1 כוס = 240 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל
1 כף = 3 כפיות
1 כוס = 16 כפות

ביצה וחלבון

ביצה בגודל M –‏ 53–62 גרם
ביצה בגודל L –‏ 63–72 גרם
ביצה בגודל XL –‏ 73 גרם

חלבון ביצה בגודל M –‏ 25–30 גרם
חלבון ביצה בגודל L –‏ 30–35 גרם
חלבון ביצה בגודל XL –‏ 40–45 גרם

קמח כללי

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
1 קילו קמח תופח = 1 קילו קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה (של 10 גרם האחת)

המרות כלליות

  • שקית שמרים טריים (50 גרם) = קוביית שמרים טריים (50 גרם) = קצת פחות מ-2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
  • במתכונים שאפשר להמיר בהם את החמאה בשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה, כלומר 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן.

תשובות לשאלות ששאלתם אותנו הכי הרבה פעמים

כמה כוסות הן חצי קילו קמח (500 גרם)? 3 כוסות וחצי + כף קמח.

כמה כוסות הן קילו אורז? 5 כוסות.

כמה כוסות הן 200 גרם קמח? כוס וחצי קמח מינוס כף.

 להדפסה טבלת ההמרות