
עוגיות שבלול בשחור-לבןזה אולי נראה ארוך, אבל האמת היא שההכנה של עוגיות הפלא האלה פשוטה מאין כמוה. מכינים בצק, צובעים חצי ממנו בעזרת תערובת של שוקולית לאפייה וחלב, משטחים ומרדדים. נכון פשוט? הנה זה בתמונות![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
המצרכים (50 מנות):
אופן ההכנה:1מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. 2בצלוחית נפרדת מערבבים את השוקולית עם החלב לתערובת חלקה. תערובת השוקולית והחלב|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל3מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. 4מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים. 5מוסיפים את תערובת הקמח תוך ערבול מינימלי, רק עד שמתאחד. 6מחלקים את הבצק לשניים. מוסיפים את תערובת השוקולית לחלק אחד של הבצק ומעבדים קצרות עד לקבלת צבע אחיד. הנה כדורי הבצק. את השחור היינו אוכלים כמו שהוא|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל7משטחים כל חלק לצורת פיתה ומצננים במקרר כחצי שעה. 8מחלקים כל חלק של הבצק לשניים, ומרדדים על משטח מקומח למלבן בעובי של כחצי ס"מ. מניחים מלבן שוקולד על מלבן לבן ומהדקים אותם יחד בעזרת מערוך.מגלגלים לגליל צר וארוך. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. מרדדים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל מהדקים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל ומגלגלים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל9עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקפיא (או 5 שעות במקרר). 10פורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. פורסים בעדינות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל ויאללה לתנור!|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל>> בואו להשתתף במסיבת השוקולד שלנו, ותוכלו לזכות בפרסים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |