המצרכים (20 מנות):לכדורי השוקולד:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 חותכים את הבראוניז לקוביות קטנות או מפוררים בידיים. קוצצים את עוגת הבראוניז | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל2 מפוררים את הביסקוויטים לפירורים גסים (מומלץ להשאיר גם כמה שברים גדולים יותר). אפשר לעשות את זה במעבד מזון או להכניס אותם לשקית ניילון ולדפוק בעדינות עם מערוך – רק שימו לב שלא יהפכו לפירורים. 3 מכניסים את הבראוניז והביסקוויטים לקערה. ביסקוויטים, ביסקוויטים, בראוניז | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל4 מערבבים בנפרד חמאה מומסת עם שוקולית וחלב ושופכים לתוך הקערה. מערבבים היטב. מזה נכין את הכדורים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל5 יוצרים כדורים בידיים ומניחים בצד. 6 בינתיים לוקחים את גביעי הגלידה ומנסרים בזהירות, שלא יישברו, את השליש העליון בעזרת סכין משוננת וחדה. מקצרים את הגביעים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל7 מצמידים לכל גביע כדור שוקולד, מהדקים ומכניסים למקרר לכשעתיים. כדורי השוקולד בביתם החדש | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל8 הציפוי: ממיסים בזהירות את השוקולד במיקרו או בבן מארי. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. 9 מוציאים את הגביעים מהמקרר, טובלים את הכדורים בשוקולד המומס ומנערים עודפים. מדביקים סוכריית עדשים בקצה ומחזירים לקירור עד שהשוקולד מתקשה. מצפים בשוקולד | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל ו... מוכן! | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל>> ואם בא לכם דווקא על כדורי השוקולד הקלאסיים - יש לנו מתכון מצוין |