בינינו, יש מישהו שלא אוהב קטשופ? אז בגלל שהתשובה היא לא, ולאור העבודה שאנחנו אישית מכורים קשה למתבל העגבניות של היינץ, החלטנו להתוודות על כמה מהשילובים המפתיעים ביותר שניסינו, אהבנו, ורצנו לספר לחברים. אז הכינו את הצלחת, שלפו את הקטשופ ובתאבון שיהיה.

  1. פופקורן
    בעינינו זו וריאציה על השילוב המסורתי של צ׳יפס ורוטב: חוויית הנשנוש די דומה (חטיף כיפי ומלוח שמלכלך את האצבעות), אבל המרקם שונה מאוד. יש אנשים שמוסיפים מלח לפופקורן, ויש כאלה שאוהבים לשלב אותו עם משהו מתוק; קטשופ הוא שילוב מנצח של שני הטעמים האלה יחד.
  2. בורקס
    בורקס פיצה הוא המצאה שנשמעת טוב על הנייר וכמעט תמיד מאכזבת במבחן המציאות. באמת שטעים הרבה יותר לקחת בורקס רגיל ופשוט לטבול אותו במעט קטשופ - האפקט שמתקבל דומה, רק טעים יותר.
  3. תפוח אדמה
    זו לא הגרסה הדיאטטית של צ׳יפס, אלא מנה טעימה בפני עצמה: במקום לטגן את תפוח האדמה, אפשר פשוט לבשל אותו - ולהגיש אותו עם הקטשופ בצד. (למתקדמים, אפשר למעוך את תפוחי האדמה לפירה, ורק אז להגיש עם המתבל בצד - לא לערבב בפירה!)
  4. ירקות מבושלים
    תחשבו על זה: אם זה עובד עם תפוח אדמה, אין שום סיבה שזה לא יעבוד עם ירקות נוספים, נכון? כל מה שצריך זה לפרוס או לקצוץ את הירקות, להכניס לתנור עם קצת מלח מעל - והקטשופ כבר יעשה את שאר העבודה. 
    חציל עם Ketchup Heinz (צילום: Heinz)
    חציל עם Ketchup Heinz | צילום: Heinz


  5. פלאפל
    תתפלאו כמה טוב קטשופ הולך עם פאלפל: הרי יש שם פיתה, יש שם סלט, יש מנה עיקרית מטוגנת עם מרקם כיפי - זה שילוב שלא יכול להיכשל.
  6. חומוס וטחינה
    קטשופ בהחלט יכול להיות הסייד-קיק של חומוס או טחינה, בדיוק כמו סחוג לצורך העניין - רק מתוק במקום חריף. נסו את זה בפעם הבאה שאתם יושבים לנגב צלחת חומוס.
  7. במבה
    אם צריך לטבול במבה במשהו, אין ספק שהמשהו הזה צריך להיות קטשופ. לבמבה הרי יש מרקם נימוח וטעם מבלבל שנע בין מתוק למלוח; קטשופ ייתן לו את הקיק החמוץ שחסר שם בשביל לקבל טעם חזק ומספק יותר.
  8. תפוצ׳יפס
    אחרון בקטגוריית החטיפים הוא תפוצ׳יפס - ובואו, אנחנו לא צריכים להסביר למה הוא ילך מדהים עם קטשופ. כל חטיף מלוח יהיה טעים עם המתבל, אבל השילוב שלו עם תפוצ׳יפס יהיה אלוהי.
  9. בייגלה או פרעצל
    למרות הדמיון בצבע ובצורה, יש שוני אדיר בין המאפה לבין החטיף הפריך - אבל שניהם ילכו טוב עם קטשופ. שניהם הרי מלוחים, אבל בקטע עדין - והקטשופ ייתן להם אדג׳, ויאזן את הטעם היבש.
    בייגלה עם Ketchup  (צילום: shutterstock by Natalia Sem)
    בייגלה עם Ketchup | צילום: shutterstock by Natalia Sem


  10. קולורבי
    אם אתם מחפשים אלטרנטיבה בריאה יותר, כדאי לכם לנסות קולורבי. לא חייבים לבשל אותו: אפשר פשוט לחתוך קולורבי קר למקלות ולנשנש אותו ככה. יש אנשים שמגישים אותו בתוך קערה קטנה עם מי מלח, אבל זה רק אומר שהוא ילך עוד יותר טוב עם קטשופ.
  11. מלפפון או גזר
    אם כבר מדברים על ירקות קרים, לא צריך להצטייד במיוחד בקולורבי - גם המלפפון והגזר שיש לכם במקרר יעשו עבודה טובה. עם קצת קטשופ בצד, התוצאה תהיה נשנוש מרענן, שאפילו סוגר פינה עם מנה של ירק טרי.
  12. ברוקולי וכרובית
    תקשיבו, אתם תודו לנו על זה. ברוקולי וכרובית הם ירקות מצליבים עם ערך תזונתי גבוה מאוד; הם גם הולכים מעולה ממש עם קטשופ בצד. כדי שהשילוב יהיה מוצלח במיוחד, כדאי לאפות אותם בתנור ולא לבשל בסיר - ככה גם לא יצאו רטובים, אלא יבשים ואפילו קצת קריספיים.
  13. אבוקדו מטוגן
    אפשר גם לאכול אותו עם אבוקדו כמו שהוא, אבל יהיה הרבה יותר טעים אם יש לכם כוח לטגן את האבוקדו, או אפילו יותר טוב - לצפות אותו בפירורי לחם, לטגן, ואז להגיש עם קטשופ.
  14. מלפפון חמוץ
    לאוהבי החמוץ שביניכם - זה השילוב הפצצתי ביותר ברשימה. אנחנו יודעים שכולם נהנים מהמפגש בין קטשופ לחמוצים בהמבורגר, אז למה לא להפגיש ביניהם בארבע עיניים?
  15. דגים
    אם קטשופ הולך טוב עם שניצלים ובשר, אין שום סיבה שהוא לא ילך טוב גם עם דגים. זו יכולה להיות גם אחלה דרך להפוך אותם לטעימים יותר עבור אנשים שפחות מתחברים לדגים בדרך כלל.
    דגים עם Ketchup Heinz (צילום: Heinz)
    דגים עם Ketchup Heinz | צילום: Heinz


  16. קוטג׳
    גם גבינה לבנה יכולה ללכת, אבל יש משהו במרקם הספציפי של קוטג׳ שהופך את השילוב שלו עם קטשופ לפשוט מעולה. (אגב, קוטג׳ עם קטשופ היה הנשנוש האהוב על נשיא ארה״ב לשעבר ניקסון, ככה שאם זו השריטה שלכם - דעו שאתם בחברה טובה).
  17. בננה מיובשת
    החטיף הקראנצ׳י (חשוב שיהיה קראנצ׳י!) הוא למעשה הגרסה הפירותית של צ׳יפס, ולכן גם הוא ילך מעולה עם קטשופ.
  18. ביצה מקושקשת
    זה סוד ידוע למדי, למען האמת - לפחות לאמיצי הלב. ביצים הן מקור טוב וזמין לחלבונים, ובעוד המחשבה על חביתה עם קטשופ קצת מאתגרת בעינינו - עם ביצה מקושקשת או ביצה קשה הוא דווקא ילך מושלם. 
    חביתה עם Ketchup Heinz (צילום: Heinz)
    חביתה עם Ketchup Heinz | צילום: Heinz


    אחת ולתמיד: קטשופ או מיונז?>
    השתתפתם כבר באתגר היינץ? העלו תמונה ואולי תזכו בארוחה שווה>

  19. סושי
    אל תסתכלו עלינו ככה: הרי אורז לבן הולך ממש אחלה עם קטשופ, וירקות הולכים ממש אחלה עם קטשופ - אז למה שסושי לא? בנוסף, זה מאכל שכבר התרגלנו לטבול ברוטב קריר וחמצמץ, ואין סיבה שהרוטב הזה לא יהיה קטשופ.
  20. סירופ מייפל על פנקייק
    ונסיים באחד בשביל האמיצים: להכין פנקייקים, ולהגיש אותם עם רוטב מייפל - וגם קצת קטשופ. פנקייקים זו מנה שהתרגלנו לקשר לעולם הקינוחים המתוקים, אבל יכול להיות מעניין להוסיף לה קיק חמצמץ - או אולי אפילו לנסות להכין פנקייקים מלוחים.

 המלצה שלנו - כדי לשדרג באמת את השילובים האלה, ולהוציא מהם את הטוב ביותר, השתמשו במתבל עגבניות של היינץ. יש לו טעם כל כך עשיר ומרקם פשוט מושלם, שגורמים לו להשתלב נהדר עם כל מנה. בתאבון.