אורחים נוספים הגיעו? אין שום בעיה, כי יש מה להגיש להם ואפילו בתוספת מטבל רושם בצד. העיקרון פשוט מאוד: מכינים פינגר פוד בבית ועם מצרכים שיש לרובנו - במינימום מאמץ ומקסימום אסתטיות וטעם. למי שתהה, כן, אפשר גם לשבוע מזה.
דלור-איט – טבעות דלורית ברוטב לימון ושום
תשכחו מטבעות בצל (למרות שקשה כי הן כל כך טעימות) ושדרגו לגרסה הבוגרת של טבעות דלורית אפויות בתנור וסופר-פריכות. הצורה האגסית של הדלורית מתאימה בול לחיתוך בצורת טבעות והטעם המתקתק והאגוזי שלה משתלב נפלא עם רוטב לימון ושום. בלי טיגון ובמינימום עבודה יש לכם את הפינגר פוד המושלם לאורחים שבדרך.
מתחילים בקילוף הדלורית וריקון החלק הפנימי והסיבי שלה. חותכים את הדלורית לטבעות בעובי של בין חצי סנטימטר לסנטימטר. במקביל, בקערה אחת מערבבים פירורי לחם, שמן זית, מלח ופלפל. בקערה שניה מערבבים קמח, פפריקה מעושנת ותבלין פלפל קאיין, ובקערה שלישית טורפים ביצה. את טבעות הדלורית טובלים בקערות לפי הסדר הבא: תערובת קמח, ביצה טרופה, ותערובת פירורי לחם. משם הטבעות מגיעות למגש האפייה ונשלחות הישר לתנור עד להתרככות הדלורית והשחמת הציפוי, עניין של כ-20 דקות. מגישים עם רוטב של על בסיס ממרח היינץ אליו מוסיפים מיץ לימון, שום כתוש, מלח ופלפל. לא יישאר כלום בצלחת.
מוקפץ בסירה – עוץ וירקות בנוסח תאילנדי מוגשים על עלי חסה
מוקפץ אולי נשמע כמו המון עבודה של קיצוצי ירקות אבל המתכון הבא הוא שיא הקלילות ויש לו טוויסט הגשה על עלי חסה שהופכים אותו למושלם לאירוח. החסה מוסיפה עוד רובד של רעננות ופריכות לכל ביס והופכת את המנה למנת דיפ אמיתית שרק משתוקקת למטבל בצד.
להכנת המוקפץ השתמשו בשמן צמחי, קוביות חזה עוף, שיני שום קצוצות, בצל לבן, בצל ירוק, גזר מגורר, כרוב פרוס דק, מלח ופלפל. חממו את השמן במחבת ווק, הוסיפו את העוף, הבצל, השום, המלח והפלפל והקפיצו הכל יחד עד שהעוף מוכן. בשלב זה הוסיפו גם את הגזר, הכרוב והבצל הירוק והמשיכו להקפיץ עוד כמה דקות. תבלו ברוטב סויה (עדיף כהה) ושבבי צ'ילי. לאחר הקפצה קצרה נוספת, הוסיפו חצאי בוטנים קלויים (לא חובה). המנה מוכנה להגשה על סירות חסה – עלים שטופים ורעננים של חסה רומית. לשדרוג המנה תגישו אותה עם מטבל מעל או ליד. המלצה שלנו איולי על בסיס מיוצ'ופ עם חומץ, שום כתוש, חרדל דיז'ון, מלח ופלפל.
מניפה מקסיקנית – תפוח אדמה פרוס ברוטב צ'יפוטלה שום
לא משנה באיזו מצוקת מצרכים אתם, תפוח אדמה תמיד יש בבית. להגיש לאורחים צ'יפס, זה נחמד אבל בינינו, לא בדיוק שיא הקלאס. שלא לדבר על ריחות הטיגון בבית שאתם ממש לא רוצים. מה האלטרנטיבה? מניפות תפוח אדמה צלויות בתנור ברוטב מקסיקני.
אופן ההכנה מאוד פשוט: חותכים את תפוחי האדמה הקלופים (אפשר להשאיר את הקליפה) לכל רוחבם במרווחים קטנים - אבל לא עד סופם. מורחים אותם בשמן זית או חמאה, מפזרים מלח ופלפל, והופ לתנור לצלייה עד שמרכז תפוח האדמה רך והשוליים פריכים. מבחינת מראה, וכמובן גם טעם, כבר מדובר בשיחוק רציני. מה שחסר פה הוא מטבל שישלים את המנה וייתן לה קיק מקסיקני בכל ביס. ואנחנו מדברים כמובן על הצ'יפוטלה שום: תערובת של שמנת חמוצה, ממרח היינץ, פלפל צ'יפוטלה טחון דק, שום, כמון, פפריקה מעושנת, מלח וטיפת חומץ בן יין (אפשר להחליף בחומץ רגיל).
שילוב טעמי המעושן והחריף מאוד יחמיאו לתפוח האדמה ומומלץ להוסיף להם עוד טפטוף של הרוטב רגע לפני ההגשה.
רול ברגע - גלילי מלפפון עם טונה
קשה לדמיין איך אפשר להכין רול כ"כ מרשים עם מצרכים כ"כ בסיסיים – אבל עובדה שזה אפשרי. אל תטעו, רול המלפפון והטונה אמנם פשוט אבל ממש לא פשטני. גרידת הלימון והחרדל מקפיצים אותו למעלה ורוטב המיוצ'ופ שמצטרף אליו נותן לו קיק של מתיקות קרמית.
איך מכינים: מסננים טונה מקופסת שימורים ומועכים אותה קלות בקערה, בעזרת מזלג. מוסיפים גרידת לימון, מעט מיץ לימון, מיוצ'ופ, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים. קולפים אבוקדו, חותכים לקוביות קטנות ומניחים בקערה נפרדת. בעזרת קולפן, יוצרים רצועות מלפפון ארוכות. על כל רצועה מניחים מעט מממרח הטונה, 2-3 קוביות אבוקדו ומגלגלים לרול. סיימתם עוד לפני שהתחלתם וזה גם מה שיעשו האורחים עם המנה הזאת. להגשה מגרה במיוחד הוסיפו זרזיפי מיוצ'ופ על הרולים המוגשים.
בייגלאב – בייגלה ברוטב חרדל ודבש
בייגלה הוא אחד מהחטיפים הפופולריים לאירוח. הוא משתלב נפלא עם בירה, מעביר את הזמן בכיף ואפילו מגיע בגרסאות של קמח כוסמין, קמח קטניות ותוספת חלבון. אבל, הבעיה העיקרית שלו היא שאין לו את אפקט ה"וואו". עד עכשיו לפחות. מתברר שניתן להוסיף לבייגלה האהוב מטבל שהופך אותו לנשנוש הרבה יותר מתוחכם. המטבל הוא שילוב מאוזן של טעמי מתוק ומלוח, וחביב במיוחד על אוהדי הקומביציה של חרדל ודבש.
מה צריך: ממרח היינץ, סוכר, אבקת שום, דבש, חרדל חלק ושמן צמחי. ערבבו את כל המצרכים יחד היטב, על מנת שלא יוותרו גרגרי סוכר במטבל. אם יש לכם זמן, תנו למטבל להתקרר ולהעמיק טעמים כשעתיים במקרר, בכלי אטום. ברגע האמת הגישו את מטבל החרדל ודבש לצד ביגלה לבחירתכם. בייגלה מקלות ובייגלה שטוח יעבדו פה הכי טוב.