הסנדוויץ' לבית ספר הוא כבר מזמן לא רק סנדוויץ אלא חלק מקופסת אוכל שלמה עם תוספת ירקות, פירות ונשנושים. יחד עם זאת, לא מעט הורים מדווחים שהילדים אוכלים רק את הכריך ומחזירים את שאר הפריטים בלתי נגועים. הסיבה לכך יכולה להיות שקופסת האוכל פשוט לא מספיק מעניינת או לא מספיק מאוזנת.
טיפ שלנו: הקטינו את גודל הסנדוויץ', זה ישאיר לילד את הסקרנות והרצון להגיע לשאר האפשרויות.
גם סוגיית הלחם הלבן צצה ועולה במהלך כל שנת לימודים, כשמצד אחד הילדים מעדיפים את הלחמנייה או הפיתה הלבנים ומצד שני ההורים מעדיפים שיאכלו לחמים מקמח חיטה מלאה, שיפון או כוסמין.
טיפ שלנו: כשאתם בוחרים את הלחמים הבריאים, שימו לב שהם מספיק רכים ועדיף בלי יותר מדי אגוזים/גרעינים.
אחרי שדאגתם לתזונה לגוף, כדאי שלא לשכוח גם קצת מזון לנפש, ולא אנחנו לא מדברים על ממתק.
טיפ שלנו: הפתיעו את הילד עם ברכה ליום מוצלח, הצלחה במבחן או "סתם" כמה מילות אהבה וחיזוק שימתינו לו ברגע שיפתח את הקופסא. זה גם יעודד אותו להתעניין יותר בארוחה וגם יעלה על פניו חיוך.
קבלו 5 הצעות לסנדוויצ'ים מקוריים ומלהיבים (באמת) לבית ספר שגם הסרבנים ישמחו לקבל
טוסט גבינה וברוקולי
אם אין לכם חובבי ברוקולי קטנטנים בבית, אחרי המתכון הזה יהיו לכם. השילוב בין ברוקולי צלוי ופריך "שמתחבא" בתוך שכבות גבינה בטוסט, הוא בין המוצלחים שטעמנו. שלא נדבר על זה שמדובר באחד מהירקות הבריאים ביותר שיש.
הביצוע פשוט למדי. לוקחים שקית של ברוקולי קפוא ובוחרים מתוכה את הפרחים הכי קטנים (את הגבעולים השאירו בחוץ הפעם). על הפרחים מורחים מעט שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור ל-10 דקות של צלייה קלה. בינתיים, מורחים מעט חמאה על פרוסות לחם ומניחים על מחבת (בצד המרוח בחמאה). בצד השני של מחצית מפרוסות הלחם, יוצרים את הרכב הטוסט: גבינה צהובה, חתיכות ברוקולי, ועוד קצת גבינה צהובה. סוגרים את הטוסט עם פרוסות הלחם שנותרו במחבת וממשיכים בצלייה עד שהגבינה נמסה והלחם קלוי באופן אחיד. אפשר כמובן להכין את הטוסט גם בטוסטר ולהחליף את החמאה בשכבה דקה של ממרח היינץ כדי שכל מרכיבי הטוסט יתחברו היטב. אחרי שיתקרר חתכו את הטוסט לשני משולשים, שלבו כמה עגבניות שרי ליד וארוחת הבוקר של הילד מוכנה.
סמרגוסטורטה
השם הארוך לא סתם מזכיר לכם רהיט של איקאה. מדובר בסוג של עוגת סנדוויץ' שוודית שנראית מדהים. השוודים בדרך כלל מכינים אותה עם סלמון מעושן אבל היא נהדרת גם עם טונה או פסטרמה שילדים ממש אוהבים. העוגה די ורסטילית אך הבסיס הוא שכבות פרוסות לחם ללא הקראסט, שמונחות בתבנית. בניהן מורחים סלט מביצים קשות מגורדות, חתיכות פסטרמה או טונה, מלפפון חמוץ וממרח היינץ או מיוצ'ופ כדי לחבר בין כל השכבות.
לא מוותרים על קישוט, כי בכל זאת מדובר בעוגה, רק שהפעם, במקום קצפת, תוכלו להשתמש בגבינת שמנת/מיונז, פרוסות מלפפונים או עגבניות. אם תכינו אותה בתבנית עגולה תוכלו לפרוס משולשים של עוגת סמרגוסטורטה ולהניח עם מזלג קטן בקופסת האוכל של הילדים. תודו שזה חתיכת סנדוויץ' מקורי.
רול חביתה
מי אמר שסנדוויץ' זקוק ללחם? ברול החביתה הזה הביצים הן המצע עליו מניחים מילויים ותוספות, בזמן הטיגון ולפני הגלגול המכריע. ילדים אוהבים מאוד את מראה הרולדה הזה ויכולים להיות שותפים פעילים בבחירת סוג המילוי שתוסיפו על החביתה. אחד מהשילובים האהובים ברול קטנטנים הוא מיוצ'ופ וגבינה צהובה וכמובן שכדאי להוסיף עליהם גם קצת ירק לטעם רענן ולקראנצ'יות. זה מה שנקרא, סנדוויץ' חביתה אמיתי.
סנדוויץ' שניצל יפני
את השניצל שכל הילדים אוהבים, תמיד כיף להכניס גם לתוך סנדוויץ'. אבל מתברר שלמנת השניצל בלחמנייה יש גרסה הרבה יותר בריאה ומעניינת בשם צי'קן קאטסו - מנת חזה עוף רכה שמגיעה היישר מהמטבח היפני. העיקרון הוא להכין פרוסות חזה העוף (שימו לב, לא דקות מדי) בדומה לאופן בו אנחנו מכינים שניצל, אך לצפות אותן בפירורי פנקו שקלינו עם מעט שמן זית במחבת. לאחר טבילת הקמח-ביצה-פנקו, "השניצל" נשלח לתנור לחצי שעה, לחום של כ-200 מעלות צלזיוס. את הרוטב ההכרחי של סנדוויץ' הקאטסו מכינים משום (עדיף אפוי אם יש, כי הטעם שלו איננו חריף לילדים), מיונז וקטשופ (שאפשר להחליף פשוט במיוצ'ופ) ואם יש והילד אוהב גם רוטב ווסטרשייר, רוטב צדפות ומעט סוכר. את הרוטב והעוף מניחים בין שתי פרוסות לחם, מוסיפים חסה וכשהכול מוכן, מורידים את הקראסט של הלחם מסביב, כך שהילד יקבל כריך רך כמו ענן מבחוץ וקראנצ'י ועסיסי מבפנים.
טורטייה שוקולד עם הפתעות
הרבה ילדים מבקשים סנדוויץ' עם ממרח שוקולד. על פניו, לא השילוב המזין ביותר אבל גם לא כזה שכדאי להחרים, בטח אם מדובר בהרגל של פעם-פעמיים בשבוע. מה עושים? ממשיכים למרוח שוקולד אבל משדרגים. הרעיון הוא לקחת את הרעיון של הקרפ הקנוי והאהוב ולתת לו אדפטציה לסנדוויץ' בית-ספרי כיפי ומזין יותר. הבסיס, במקרה זה, יהיה טורטייה מחיטה מלאה שתחולק ל-4 אזורי מילוי. בחלק הראשון נמרח ממרח שוקולד לבחירת הילד. לחלק השני נוסיף חמאת בוטנים, ובחלק השלישי והרביעי נניח פירות חתוכים ו/או אגוזים קצוצים. מומלץ במיוחד לשלב בננה, אבל כל פרי וממרח שהילד אוהב עם שוקולד יעבדו פה. חיתכו את הטורטייה באמצע עד למחציתה והתחילו לקפל כל רבע על השני, עד ליצירת סנדוויץ' שכבות מקופלות בגודל רבע טורטייה. להיט אמיתי.