1 מכינים את מרק השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ביחד עם השמנת המתוקה בפולסים של 20 שניות עד המסה מוחלטת ואחידה. מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים את הליקר. מניחים בצד.
2 מכינים את המקלות המתוקים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 מפזרים כוס אחת מהסוכר על משטח העבודה. פותחים את הבצק המגולגל ומשטחים אותו מעל הסוכר, ומפזרים בצורה אחידה מעל הבצק את כוס הסוכר השנייה.
4 מרדדים מעט עם מערוך כדי להחדיר את הסוכר לתוך הבצק.
5 מטפטפים מעל הבצק את החמאה המומסת, ומפזרים מעל קינמון.
6 חותכים את הבצק בעזרת הגלגלת לרצועות באורך 15 ס"מ וברוחב 2 ס"מ, ומעבירים לתבנית האפייה. אפשר להשאיר אותן כמו שהן, או לגלגלן מעט לצורת בורג.
7 אופים במשך 10-13 דקות, ונזהרים לא לשרוף את הסוכר.
8 מגישים את מרק השוקולד בצלוחיות אישיות, יחד עם מספר מקלות מתוקים.
* את המקלות הנותרים שומרים בקופסה אטומה, ואת המרק במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!