ממתק שוקולד עם קורנפלקס וצימוקים כמו פעםכשהיינו קטנים היינו מכינים כאלה להורים שלנו, עכשיו הגיע הזמן שהילדים יעשו את זה בשבילנו (טוב נו, אולי עם טיפ טיפה עזרה). היום בתפריט: הממתק הכי פשוט, הכי כיפי והכי נוסטלגי שיש
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
סבתא באה לבקר את הנכדות. היא הביאה אתה סיר דגים חריפים (לא באמת שייך לעדה שלנו, אבל למי אכפת?), סיר מרק קובה (גם הוא רחוק מאוד מהתפוצה שממנה הגיעו סבא וסבתא שלי, אבל מה זה משנה?), המון ירקות אורגניים (כי יש לנו סבתא עם אג'נדה בריאותית), ובעיקר – הרבה מאוד מרץ ומוטיבציה. סבתא, ממש כמו הבנות, מאוד אוהבת מתוק. אבל האג'נדה הבריאותית שלה וההימנעות מרעל שלנו, לא משאירות מקום לממתקים מהסוג הנפוץ במכולת. אתם יודעים, הממתקים שתאריך התפוגה שלהם הוא אחרי מותי, אלה שיכולים לשמש תאורת חירום במקרה של הפסקת חשמל בשל תכולת החומרים הלא מזוהים שבהם. אז אנחנו מתמקדים בשוקולד וסבתא משתדלת להתמקד בממתקים מן הטבע – פירות יבשים (אורגניים, ברור), טחינה מעורבת בדבש (ממרח חלבה תוצרת בית), אגוזים ושאר רכיבי גרנולה. אז השילוב בין המוטיבציה של סבתא, החשק למתוק והמלאי בבית שמוגבל לחומרי גלם בלתי מזיקים, הוביל מהר מאוד לממתק הזה, שגם אני הכנתי כשהייתי ילדה. טעים, כיפי להכנה ובלתי מזיק אפילו על פי הקריטריונים של סבתא! המצרכים (25 מנות):
אופן ההכנה:1 בקערה בינונית ממסים את השוקולד במיקרוגל. מחממים 30 שניות בכל פעם, עוצרים ומערבבים. כשרוב השוקולד נמס אבל עדיין יש חתיכות, מפסיקים לחמם ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. 2 מוסיפים צימוקים ומערבבים. שוברים מעט את הקורנפלקס בידיים, מוסיפים 1/2 כוס בכל פעם ומערבבים עד שכל הקורנפלקס מצופה היטב בשוקולד. אם השוקולד מתחיל להתקשות במהלך הערבוב, מחזירים את הקערה ל-10 שניות למיקרוגל. 3 מסדרים עטרות נייר על מגש ושמים כפית מהתערובת בכל אחת. מפזרים קוקוס קלוי לקישוט. מעבירים למקרר לחצי שעה. שומרים בכלי אטום. >> והנה כל התפריט השבועי לארוחות לילדים הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |