1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 משמנים את התבנית בחמאה ומניחים עליה נייר אפייה ששוליו יוצאים מהתבנית ברוחב 5 ס"מ.
3 שופכים לקערה חסינת חום את החמאה, השוקולד והקקאו.
4 מרתיחים מים בסיר. כשהם מגיעים לרתיחה מניחים מעל הסיר את הקערה, ומערבבים עד להמסה מוחלטת ואחידה של כל החומרים.
5 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.
6 מקציפים את הסוכר, הביצים ותמצית הוניל בעזרת מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה, למשך 4 דקות בערך.
7 מוסיפים את תערובת השוקולד המומס וממשיכים לערבב בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. בהמשך מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב עד שנטמעת בתערובת.
8 שופכים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים אותה בעזרת מרית. אופים 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו (אל תחכו שהקיסם יצא יבש).
9 מוציאים את התבנית מהתנור ומצצנים באופן מוחלט על רשת.
* ניתן לאחסן את הבראוניז בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך 3 ימים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!