מתכון לעוגת שוקולד מנצחתעוגה לחה, שוקולדית ועשירה שנראית פשוטה ותמימה, עד שטועמים
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המתכון הוא לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ. לתבנית 26 יש להוסיף 40 אחוז מכל אחד מהמרכיבים (כלומר, להכפיל את הכמויות ב-1.4). המצרכים :
אופן ההכנה:1 ממסים במיקרוגל את השוקולד עם כף אחת מהחמאה. עוצרים ומערבבים כל שלושים שניות. כשרוב השוקולד נמס, מפסיקים לחמם וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה. מניחים לשוקולד להתקרר מעט. 2 כשהשוקולד קרוב לטמפרטורת החדר מוסיפים את החמאה והווניל ומערבבים. 3 מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח. מעבירים שלוש כפות גדולות מהקצף אל קערת השוקולד ומערבבים. מעבירים את תוכן קערת השוקולד אל הקצף ומאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. 4 מנפים אל הקערה קמח ואבקת אפייה. מאחדים בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת (הניפוי חשוב כדי שהעוגה תצא אוורירית). 5 יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת ומקומחת. אופים בחום של 170 מעלות כ-40 דקות, עד שעוגת השוקולד מתייצבת. אם המרכז עדיין רוטט, אופים כמה דקות נוספות. מצננים את העוגה לחלוטין (עוגת השוקולד שוקעת מעט במרכז, וזה בסדר). * שומרים את העוגה במקרר ומגישים קרה או מחוממת מעט. אפשר לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
עוד מתכוני שוקולד מדליקים: אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |