קורדון בלו מחזה עוף ופסטרמהאנחנו יודעים שקורדון בלו נשמע כמו משהו מפוצץ, ולא משהו שהייתם מכינים בבית. ובכן, כדאי שתחשבו מסלול מחדש עם המתכון הבא שהוא לא קשה במיוחד, ובעל תוצאה שהיא גם יפה וגם טעימה
| עוף טוב
| פורסם 06/07/16 07:57
צילום: דן פרץ, עוף טוב
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 חוצים כל חזה עוף לשני חלקים ונפטרים משאריות השומן והגידים. 2 מניחים כל חלק חצוי על גבי קרש החיתוך וחותכים אותו באמצעו בעזרת סכין רחבה, כמעט לכל רוחבו תוך שמשאירים את צדו מחובר לכל האורך. פותחים את הנתח לאורך החיתוך ומקבלים פרוסה סימטרית בצורת לב. 3 הופכים את הנתח ומניחים אותו כשהחלק המחודד של הלב פונה לכיוונכם וחלק החיבור כלפי מעלה. משטחים את הבשר בזהירות בעזרת פטיש שניצלים משונן ונזהרים שלא לקרוע את הרקמות (המטרה היא רק להשיג עובי אחיד ודק). חוזרים על הפעולה עם יתר הנתחים ומפזרים מעליהם מעט פלפל שחור גרוס. 4 מניחים 3 ביצים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5 דקות. מסירים מהאש ומקלפים את הביצים תחת זרם מים קרים. 5 פורסים את הבצל לפרוסות דקיקות ומטגנים אותן במעט שמן זית עד להזהבה. מסירים מן האש ומועכים פנימה את תפוחי האדמה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.6. מניחים על גבי כל פרוסה כף גדושה מתפוחי האדמה עם הבצל ומשטחים. מניחים מעל שתי פרוסות פסטרמה ומקפידים להשאיר שוליים פנויים. 7 חותכים את הביצים לרבעים ומניחים שני רבעים במרכז כל נתח חזה. מגלגלים את הנתח מכיוון הצד המחודד אל הצד הרחב ומקפלים פנימה את הצדדים לקבלת גליל מהודק כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם יתר הנתחים ומניחים בצד לרבע שעה כדי יתרגלו לצורתם. 8 בינתיים מכינים שלוש קערות: באחת מניחים את הקמח, בשנייה את פירורי הלחם ובשלישית טורפים את שתי הביצים הנותרות. עוטפים כל גליל בשכבה דקה של קמח, טובלים בביצה ומצפים בפירורי הלחם. 9 מחממים שמן בסיר רחב על אש בינונית ומעבירים לתוכו את הגלילים המצופים. מטגנים כ-2-3 כשהתפר פונה כלפי מטה, הופכים ומטגנים שתיים-שלוש דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת אל נייר סופג ומגישים עם סלט ירוק ורענן.
>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" |