חמין מקרוני ועוףהקשר בין המנה הזאת לחמין המסורתי מסתכם בזה ששניהם מבלים לילה שלם בתנור, ונהנים מטעמים עמוקים שאי אפשר להגיע אליהם אחרת. חוץ מזה החמין הזה יותר קל להכנה, מכיל פחות מרכיבים ולא דורש שום הכנות מוקדמות
| עוף טוב
| פורסם 06/01/22 06:57
צילום: דן פרץ, עוף טוב |
המצרכים :
אופן ההכנה:1 חותכים את העוף לאורך הגב בעזרת מספריים מתאימות ונפטרים מעמוד השדרה והזנב. 2 מעל להבה גבוהה מחממים מעט שמן בסיר כבד ומזהיבים היטב את העוף מכל צדדיו. מוציאים את העוף מן הסיר, מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון עוד כדקה או שתיים. מכבים את הלהבה. 3 מבשלים את הספגטי בסיר עם הרבה מים ומלח עד לדרגת אל דנטה. מסננים את הספגטי ומעבירים לקערה יחד עם הבצל והשום המטוגנים, יתר השמן, מלח ופלפל שחור. מערבבים. 4 חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתחתית הסיר שבו טיגנו את העוף כשהחלק החתוך כלפי מטה. 5 מפזרים מעל מעט מהספגטי עד ליצירת שכבה אחידה. מניחים מעל את העוף על צדו ומוסיפים סביבו את יתר הספגטי. 6 מהדקים את הספגטי היטב ומכסים בנייר אפייה או רדיד אלומיניום צמוד. מכסים את הסיר ומחממים על להבה בינונית עד שנשמע צליל טיגון מתוך הסיר. 7 מעבירים את הסיר מהכיריים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות. משאירים למשך הלילה או ל-10 שעות לפחות. * מגישים את הסיר אל השולחן לצד סלט ירקות טרי ואריסה חריפה, או שהופכים על גבי מגש רחב. >> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" |