סינייה קבנוס עם טחינה ועגבניותחשבתם פעם להכין סינייה מקבנוס ותפוחי אדמה? כן כן, עם כל הטחינה האפויה, העגבניות והכיף - אבל בלי בשר טחון ובוג'ראס. האמת היא שגם אנחנו לא חשבנו על זה, אבל היום בערב אנחנו הכי הולכים לנסות
| עוף טוב
| פורסם 16/08/16 14:50
צילום: דן פרץ, עוף טוב
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שסכין ננעץ בהם בקלות אבל הם עדיין לא רכים מדי (בערך 30 דקות אחרי הרתיחה). מצננים מעט וקולפים. 2 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי סנטימטר, משמנים תבנית מתכת בשמן הזית ומסדרים בה את הפרוסות, זו לצד זו. 3 חותכים את הקבנוס לפרוסות בעובי סנטימטר ומסדרים ליד ומעל תפוחי האדמה בשכבה אחידה. מורחים מלמעלה מעט מהאריסה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהקבנוס מזהיב מעט. 4 בינתיים פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מוציאים את התבנית מהתנור, מסדרים מעל את העגבניות ומחזירים לתנור לכ-10 דקות נוספות. 5 מכינים טחינה דלילה: מעבירים את הטחינה ומיץ הלימון לקערת ערבוב ומוסיפים את המים. מערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול. 6 מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים מעל את הטחינה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהטחינה מזהיבה ונסדקת מעט. מגישים עם פיתה טרייה וסלט טרי. >> בשבוע שעבר הכנו פאי רועים עם כרובית! > על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" |