קציצות עוף ופטוצ'יני בשום ולימוןקציצות עוף לא תמיד חייבות להיות בנאליות וצפויות, עובדה: קצת לימון ושום, כמה עשבי תיבול טריים, ופסטה איכותית, והנה יש לכם מנה משביעה וצבעונית, שתשמח כל אחד ואחת
| עוף טוב
| פורסם 08/06/16 10:17
צילום: דן פרץ, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):לקציצות:
לפסטה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הקציצות: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מסירים מן האש ומצננים. 2 מניחים את הפרגית הטחונה בקערה גדולה, ומוסיפים את הביצה, פירורי הלחם והפטרוזיליה. מעבירים את הבצל המטוגן, יחד עם השמן שבו טוגן, אל הקערה, ולשים הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח ובפלפל שחור, ולשים עוד מעט. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומקררים במקרר למשך שעה. 3 מחממים בסיר קטן שמן לטיגון. קורצים מן התערובת קציצות בגודל אגוז, זהות בגודלן, מטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה, ומניחים אותן בצד לקירור על נייר סופג. 4 מחממים את השמן בסיר רחב. פורסים דק את הכרישה, ומטגנים אותה קלות עד שהפרוסות הופכות לשקופות. 5 פורסים את שיני השום, מוסיפים אל השמן, ומטגנים כדקה נוספת עד להזהבה. 6 שוטפים היטב את הלימונים, וקוצצים אותם דק עם הקליפה. נפטרים מהגרעינים, ומוסיפים את הלימונים הקצוצים והמיץ שניגר מהם אל המחבת. 7 מוסיפים את הפטרוזיליה ועלי התימין. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות על אש בינונית. 8 מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות, עד שהטעמים יתאחדו. 9 מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים, שמן ומלח עד לדרגת אל דנטה. מסננים את הפסטה ממי הבישול ומוסיפים אל הסיר. מערבבים היטב עם הקציצות, ומעבירים לצלחת הגשה.
>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" |