דפי אורז עם עוף וירקותיפה, עשירה, מלאה במיליון ירקות ונוטפת סטייל ומטבל חמאת בוטנים וצ'ילי מהמם שמלווה אותה. או בקיצור: הנה מנה שנשמח לאמץ - דפי אורז עדינים מלאים בעוף ובכל טוב. רק חותכים, מגלגלים ואוכלים
ענת לבל
| עוף טוב
| פורסם 31/08/16 07:09
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :
למשרה:
למטבל חמאת בוטנים:
אופן ההכנה:1 מערבבים 2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק וסויה ומשרים את חזה העוף ל-20 דקות. 2 מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה וצולים את פרוסות חזה העוף משני הצדדים, עד שמלבינות, מוכנות לאכילה ועסיסיות. מצננים וחותכים לרצועות דקות. 3 חותכים את הגזר, תפוח העץ והסלק לג׳וליאנים או לגפרורים דקים. מניחים בצד. 4 ממלאים קערה במים ושמים דף אורז למספר שניות. מוציאים מהמים, מניחים על משטח עבודה ובטפיחות קלות של מגבת מטבח נקייה מסירים שאריות מים. 5 על השליש התחתון של דף האורז מסדרים את רצועות הירקות, הבצל הירוק, הנענע ואת רצועות העוף. סוגרים את קצוות דף האורז כלפי פנימה ומגלגלים. ממשיכים כך עם שאר דפי האורז. 6 במעבד מזון מערבבים את כל חומרי המטבל (למעט שבבי הצ׳ילי המיובשים) ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך, למרקם חלק. מוסיפים שבבי צ׳ילי לפי הטעם. * מגישים את דפי האורז לצד מטבל חמאת הבוטנים ורוטב צ׳ילי מתוק. >> בשבוע שעבר הכנו חזה עוף בסילאן ופלפל שחור > על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" |