פסטרמה הודו מתובלתזה לא ציפוי הדבש והפפריקה וגם לא ציפוי הקפה (נסו בכל פעם אחת משתי האפשרויות) - הסוד האמיתי לחזה הודו צלוי עסיסי וטעים מתחיל בחומרי הגלם המשובחים והטובים ביותר
| עוף טוב
| פורסם 01/10/14 09:48
צילום: דן פרץ, עוף טוב
|
המצרכים (4 מנות):למשרה:
לציפוי דבש ופפריקה:
לציפוי קפה:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר את כל חומרי המשרה. אם אתם מכינים את הפסטרמה בציפוי דבש ופפריקה, הוסיפו למשרה את רוטב הצ'ילי. אם ציפוי קפה - את האספרסו. מביאים לרתיחה, מסירים מן האש ומצננים. 2 מניחים את נתח החזה בתוך כלי עמוק ויוצקים מעליו את נוזל המשרה כך שהנתח יהיה מכוסה היטב מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 24 שעות, או לפחות לילה שלם. 3 מוציאים את הנתח מהמקרר ומהמשרה לפחות שעה לפני הצלייה, על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר. בינתיים מחממים תנור לחום הגבוה ביותר. 4 לציפוי דבש ופפריקה: מחממים את הדבש והפפריקה בסיר קטן רק עד שיתאחדו במרקם ובצבע. מברישים את הנתח בדבש וזורים עליו את הפלפל השחור. לציפוי קפה: מחממים את הדבש, השמן, הפלפל השחור ופולי הקפה רק עד שיתאחדו במרקם ובצבע. מברישים את הנתח בציפוי הקפה. 5 מניחים את הנתח על גבי רשת תנור ומתחתיה תבנית שתאסוף אליה את הנוזלים המטפטפים. יוצקים 2 כוסות מים רותחים אל התבנית שמתחת ומכניסים לתנור. צולים כ-6 דקות מכל צד, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים כ-50 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים כ-20-דקות לפני ההגשה. 6 פורסים דק ומגישים עם חרדל, מלפפונים חמוצים ופרוסות לחם שיפון. צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים!
סטיילינג: נורית קריב. ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 498 קלוריותחלבון: 62 גרםפחמימות: 31 גרםסיבים תזונתיים: 0 גרםשומן: 14 גרםמתוכו שומן רווי: 2 גרםכולסטרול: 155 מ"ג
>> בשבוע שעבר הכנו קדירת שוקי עוף בירקות שורש |