חזה עוף בסילאן ופלפל שחורכל מה שחזה עוף צריך זה מחבת לוהטת (אבל לוהטת!) ותיבול טוב. להדליק אש אתם בטח יודעים, אבל הנה משרה מעולה של סילאן ופלפל, קצת מתוק, קצת חריף והרבה טעים. עוטפים יפה את העוף, צולים - וזה הכל
| עוף טוב
| פורסם 24/08/16 07:04
צילום: דן פרץ, עוף טוב
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 חוצים כל חזה לשניים ונפטרים מעודפי שומן או גידים. 2 יוצקים לקערה את הסילאן, שמן הזית, הלימון והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את העוף ומקפידים שיהיה עטוף במשרה מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה. 3 מחממים מחבת פסים על גבי אש גבוהה עד שהיא לוהטת ממש. אפשר גם להבעיר גריל פחמים ולהמתין שהרשת תהיה חמה. 4 מוציאים את העוף מן המקרר ומעסים אותו בתוך המשרה כך שכל חלק יתכסה היטב בסילאן ובגרגירי הפלפל. מוציאים את הפרוסות מן המשרה ומניחים מיד על גבי מחבת הפסים או רשת הגריל. צולים על חום גבוה 4-5 דקות מכל צד ומגישים מיד עם אורז לבן או בכריך מלחם אוורירי עם מריחה הגונה של חרדל. >> בשבוע שעבר הכנו סינייה קבנוס עם טחינה ועגבניות > על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" |