1 מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים כ-10 דקות. מסננים ומניחים להתייבש.
2 מחממים תנור ל-220 מעלות.
3 חוצים את תפוחי האדמה (אין צורך לקלוף אותם) ומניחים בקערה. מוסיפים את השום, שמן הזית, המלח, הרוזמרין, הפלפל השחור, הפפריקה המתוקה (או החריפה) והכורכום (למי שאוהב).
4 מערבבים כך שתפוחי האדמה יהיו מצופים היטב ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם הצד החתוך כלפי מטה.
5 מכניסים לתנור וצולים 20 דקות. הופכים את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות, או עד שהם צלויים מבחוץ ורכים מבפנים.
6 בינתיים מכינים את השניצלים: בקערה אחת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה (היא עוזרת להדבקה של פירורי הלחם לשניצל). בקערה שנייה טורפים את הביצים. בקערה שלישית מערבבים את פירורי הלחם עם הפפריקה המתוקה ומתבלים במעט מלח ופלפל.
7 טובלים את פרוסות חזה העוף זו אחר זו בקמח, ומנערים היטב מקמח עודף. מעבירים את הפרוסות לקערת הביצים ומשרים כ-10 דקות.
8 מחממים שמן קנולה בגובה כ-1/2 ס"מ במחבת גדולה. מעבירים שניצל אחד לקערת פירורי הלחם ומצפים אותו היטב. מטגנים דקה, הופכים ומטגנים מהצד השני. כעבור דקה נוספת מוציאים את השניצל לצלחת עם נייר סופג ומכסים כדי שיישאר חם. חוזרים על הפעולות עם יתר הנתחים.
9 מחלקים את השניצלים ואת תפוחי האדמה לצלחות, מוסיפים שתי פרוסות לימון לכל צלחת ומגישים חם.
ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 661 קלוריותחלבון: 45 גרםפחמימות: 64 גרםסיבים תזונתיים: 4 גרםשומן: 25 גרםמתוכו שומן רווי: 4 גרםכולסטרול: 209 מ"ג
סטיילינג: נורית קריב
>> תראו, עוגת פנקייקס מהאגדות
>> אוהבים לאכול? קבלו את אירועי האוכל המומלצים של השבוע