שניצלוני פילה עוף עם שומשוםאם אתם אוהבים את השניצל הביתי הקלאסי והטעים - המתכון הזה הוא בשבילכם!
איתי גרונר
| עוף טוב
| פורסם 08/10/14 08:55
צילום: דן פרץ, עוף טוב
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 פורסים כל אחד מנתחי הפילה ל-5-4 רצועות. 2 בקערה עמוקה אחת מערבבים את הקמח, הקורנפלור והסודה לשתייה. 3 בקערה עמוקה שנייה מערבבים את הביצים והסויה. מוסיפים חרדל ורוטב צ'ילי (אם רוצים) ומתבלים במלח ופלפל. 4 בקערה עמוקה שלישית מערבבים את פירורי הלחם והשומשום. 5 טובלים את רצועות העוף בקמח ומנערים היטב מקמח עודף. מעבירים את הרצועות המקומחות לקערת הביצים ומניחים ל-10 דקות. 6 מוציאים את הנתחונים מבלילת הביצים, מעבירים לקערת פירורי הלחם והשומשום ומצפים את הנתחונים היטב מכל הצדדים. 7 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק כך שהשמן יגיע לחום בינוני, ומטגנים את הרצועות עד שהן משחימות. רצוי לטגן בכל פעם רק רצועות אחדות, בלי לצופף אותן בסיר, כדי שהשמן לא יתקרר. 8 מוציאים ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי שמן. מגישים חם עם קטשופ או רוטב צ'ילי מתוק בצד. צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים!
סטיילינג: נורית קריב. ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 551 קלוריותחלבון: 38 גרםפחמימות: 12 גרםסיבים תזונתיים: 4 גרםשומן: 39 גרםמתוכו שומן רווי: 8 גרםכולסטרול: 278 מ"ג |