1. ג'בטה קלועה עם מוצרלה

קבלו שדרוג קל למתחילים: הוסיפו לכריך המוצרלה זיתי קלמטה, עלי רוקט, עגבניות חתוכות וקצת בזיליקום. נהיה מעניין אה?

2. ג'בטה עם גבינת אמנטל
ג'בטה עם גבינת אמנטל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ג'בטה עם גבינת אמנטל | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מכירים את ארוחות הערב האלו שבהן אתם מכינים ירקות אנטיפסטי בתנור, שיהיו לנשנוש לצד הכריך? אז עכשיו נסו את זה: שלבו את הירקות בתוך הכריך עצמו. קצת רוטב פסטו וגבינת אמנטל ואתם מסודרים.

>> הצביעו בתחרות "כריכי השף" לכריך האהוב עליכם

3. לחם מטוגן עם אמנטל
לחם מטוגן עם אמנטל (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
לחם מטוגן עם אמנטל | צילום: עודד קרני, mako אוכל

פרנץ' טוסט ממש לא חייב להיות רק מתוק. השילוב המושלם ללחם מטוגן יכול להיות בכלל עם גבינת אמנטל, שמנת, חרדל, פטריות וכמה עלי רוקט בצד.


4. כריך אמנטל פתוח
כריך אמנטל פתוח (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
כריך אמנטל פתוח | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

הנה דרך לשדרג פרוסת לחם, שלא תיפול מכל ארוחת בוקר במסעדה טובה: בחרו את סוג הלחם שאתם אוהבים ופנקו אותו בגבינת אמנטל, בצל ירוק וסגול, חתיכות עגבנייה וביצה עלומה. אם אתם אמיצים אפשר לפזר מעל שברי פקאן סיני.

5. קרואסון חמאה עם מוצרלה ואמנטל
קרואסון חמאה עם מוצרלה ואמנטל (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קרואסון חמאה עם מוצרלה ואמנטל | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

כל חובבי הכריכים מכירים את גרסת הסנדוויץ' בקרואסון: זה תמיד מגרה מאוד, אבל אתם לא בטוחים איך לעשות את השילוב הנכון בעצמכם. אם אתם כבר משקיעים בסוג הכריך, נסו ללכת עד הסוף גם עם המרכיבים שלו: חתכו מראש ארטישוק, עגבנייה ובצל סגול, התארגנו על טפנד זיתים, הוסיפו את הגבינות ועלי רוקט והנה לכם כריך מושלם בסגנון פריזאי.