מעדני סנדלפור נחשב למותג המוביל והנמכר ביותר בישראל בתחום מעדני הפרי וריבות, מזה כמה שנים. חברת סנדלפור, שנוסדה בצרפת, חרטה על דגלה את העקרונות הבאים:
- איכות וטעם ללא תחרות
- מוצרים הכי קרובים לטבע
- איכויות של תוצרת בית
- חומרי גלם ברמה הגבוהה ביותר ללא פשרות
מפעלי סנדלפור ממוקמים באזור מטעי הפירות השופע באירופה וזהו המקור למרב הפירות המשמשים חומר גלם לסדרת מעדני הפרי המונה 18 סוגים שונים. מעדני סנדלפור מיוצאים לכ-100 מדינות ברחבי העולם על פני 5 יבשות.
כל המעדנים מיוצרים על בסיס פירות ומיצי פירות ללא כל תוספת של סוכר או חומרי שימור וטעם למיניהם אלא רק מיץ ענבים טבעי כממתיק. הייצור מבוסס על תהליך רקיחה אשר מקורו במשפחת המייסדים של החברה וזהו סוד הטעמים הטבעיים של מעדני סנדלפור.
אחד הסודות הנוספים המבטיחים את הטעם והארומה הטבעיים של סדרת המעדנים הוא שיטת הפסטור של האריזה, השומרת על הטעמים הטבעיים של הפרי במוצרים השונים.
לישראל הגיעו מעדני סנדלפור בתחילת שנות התשעים, ביזמת חברת סיימן סחר בע"מ. משפחת סיימן, מייסדי החברה והבעלים שלה, עלו לישראל מצרפת. הם הביאו איתם את הידע וההיכרות עם העולם הקולינרי הצרפתי. עליו הם מבססים עד היום את בחירת המוצרים המיובאים ע"י החברה. מאז ועד היום הצליחה חברת סיימן להחדיר את סדרת מעדני סנדלפור, על 15 סוגיהם השונים, לשוק הישראלי בהצלחה רבה.
הצלחתו של המוצר בישראל שינתה את הרגלי הצריכה של הישראלי בכל הנוגע לצריכת קונפיטורה וריבה, והפכה מקור לחיקויים רבים על המדפים. זאת לצד התפתחות הטעם האישי אצל הישראלי הממוצע בעשור האחרון במוצרי מזון, שתרמה רבות לקליטתם של מעדני סנדלפור והפיכתם לבן בית בכל מזווה ומקרר בישראל.
כיום אנו מוצאים אניני טעם רבים המשתמשים במעדני הפרי סנדלפור לשדרוג המתכונים - אם בבישול כתוספת רטבי פסטה ומנות כמו עוף בתנור ואם כתוספת לקינוח. וישנם כאלה שפשוט יקנחו ארוחה טובה בכפית מעדן סנדלפור האהוב עליהם.