1 לאחר השרייה של השעועית הלבנה למשך לילה, שטפו אותה היטב, הביאו לרתיחה בסיר, סננו ושטפו.
2 בטרם ההכנה הפשירו את הנקניקיות.
3 טגנו בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, הוסיפו את הנקניקיות, תפוח האדמה, הסלרי, הפלפל החריף והשום לכ-3-4 דקות.
4 הוסיפו מים עד כ- ¾ מגובה הסיר.
5 הוסיפו לסיר את השעועית הלבנה המבושלת, כל מצרכי העגבניות וכל התבלינים, וערבבו היטב.
6 בשלו במשך כ-50-60 דקות עד להתרככות השעועית הלבנה (אפשר בשלב הזה להוסיף את הנקניקיות לקראת סוף הבישול, מעט מטוגנות, במקום להוסיף אותן בהתחלה אם לא רוצים אותן מבושלות מדי).