עוגת שוקולד קוקוסהיינו לוקחים מזלג וצוללים עכשיו אל תוך העוגה הזאת, במקור של סבתא של אפרת ליכטנשטט, שקיבלה עדכון אוהב ורלוונטי. זה המתכון הכי שווה בבלוגים השבוע
צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ או מלבנית בגודל של 20X35 ס"מ. 2 בקערה גדולה טורפים יחד את החלמונים, הסוכר, החמאה, הנס קפה, הוויסקי והקינמון. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והקקאומערבבים עד שהתערובת אחידה. 3 בקערת מיקסר נקייה שמים את החלבונים ומתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהקצף יציב אבל לא נוקשה מדי (כשלוש דקות). מורידים מהמיקסר, מעבירים 3 כפות מהקצף לבלילת השוקולד ומערבבים. 4 מוסיפים את הקוקוס לקצף ומערבבים בעדינות בעזרת מרית עד לאחידות. 5 מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית ומשאירים כשליש/רבע בקערה. 6 מורחים בעדינות את הקצף-קוקוס על השוקולד ולבסוף מוזגים את תערובת השוקולד שנשארה, ומורחים אותה על פני העוגה. 7 אופים 25-35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. * אפשר להחליף את החמאה ב-150 מ"ל שמן חמניות או קנולה המתכון פורסם לראשונה בבלוג אז מה את עושה כל היום |