1 ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר מכל צדדיהם.
2 מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן או השומן, ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד שהוא משחים. אם יש צורך, עושים את זה בפעמיים. מוציאים את נתחי הבשר לצלחת.
3 באותו השמן מטגנים את הבצל הפרוס, עד שהוא מתרכך ומזהיב מעט. מוסיפים מעט שמן אם יש צורך. ממליחים ומפלפלים את הבצל תוך שהוא מיטגן.
4 מוסיפים לסיר את היין, העגבניות המרוסקות ושתי כוסות ציר או מים, ומביאים לרתיחה.
5 מחזירים לסיר את הבשר ומוסיפים את הירקות הקלופים (אפשר לחתוך גס אם יש צורך, כדי שייכנסו בנוחות לסיר). מוסיפים נוזלים כדי כמעט כיסוי, ומביאים לרתיחה שנייה. ממליחים ומפלפלים.
6 סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר ומבשלים 3-4 שעות, עד שהבשר רך.
7 פותחים את הסיר, מגבירים את האש ונותנים לנוזלים להצטמצם. אני צמצמתי אותם בערך לחצי, וזה לקח לי בערך 15 דקות של אש גבוהה וערבוב מדי פעם (הצמצום נועד להעשיר ולהסמיך את הרוטב. מי שדווקא אוהב רוטב נוזלי, והרבה ממנו, יכול לוותר על השלב הזה).
8 מגישים עם אורז לבן, או סתם עם סלט (הכי טעים), נאנחים בסיפוק, ומרגישים חורף.
>> למתכון השלם בבלוג פרפראות
>> הנה עוד מתכוני חורף
>> ומרק מינסטרונה שאנחנו אוהבים במיוחד