צ'יפס בתנור קריספי ומושלםהמתכון הזה, של רות אופק מהבלוג "שמח במטבח", כולל את כל הסודות לצ'יפס אפוי אקסטרה פריך שאי אפשר להוריד ממנו את הידיים. מאז שפורסם הכינו אותו עשרות אלפים - ודיווחו שכזה עוד לא היה. אז ברור שעכשיו תורנו
צילום: רות אופק, שמח במטבח
|
המצרכים :
אפשרויות לתיבול (לא חובה):
אופן ההכנה:1 חותכים את תפוחי האדמה למקלות או לכל צורה שאוהבים, מעבירים לסיר ומכסים במים בטמפרטורת החדר. ממליחים ומבשלים עד להתרככות חלקית (המבחן הוא שמזלג צריך להינעץ בפנים בקלות). אם חתכתם את תפוחי האדמה בצורת צ'יפס זה אמור לקחת 10-15 דקות אחרי רתיחה. 2 מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר. סוגרים את המכסה ומנערים את הסיר קלות - מה שיגרום למעטפת של תפוחי האדמה להתחספס ויניב צ'יפס פריכים יותר אחרי האפייה. תראו איזה מלך | צילום: רות אופק, שמח במטבח3 מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, לייבוש. 4 מחממים תנור ל-250 מעלות (או לחום הכי גבוה שהתנור שלכם מגיע אליו). 5 שופכים את השמן לתבנית ומכניסים לתנור החם (עדיין בלי תפוחי האדמה) ל-5-10 דקות, רק עד שהשמן מתחיל לרתוח. אפשר לרפד קודם את התבנית בנייר אפייה, אבל קחו בחשבון שאז הצ'יפס יתקבל קצת פחות שחום ופריך. 6 כשהשמן רותח מוציאים את התבנית ומסדרים בפנים בעדינות ובזהירות רבה את תפוחי האדמה. מטים את התבנית כך שהשמן יכסה את תפוחי האדמה, ומתבלים במלח ואם רוצים בתבלינים נוספים. אם השמן לא מכסה את כל תפוחי האדמה אפשר להיעזר במברשת ולמשוח אותם בשמן שבתבנית. 7 מחזירים את התבנית לתנור. צולים כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים ויפים, ומדי פעם מציצים - אם צריך הופכים את תפוחי האדמה או מושחים שוב בשמן. הצ'יפס מוכן כשתפוחי האדמה שחומים מכל הצדדים. 8 מעבירים את הצ'יפס לצלחת עם נייר סופג, וזוללים.
* מבוסס על מתכון של אמילי בלנט * לפוסט השלם בבלוג שמח במטבח |